Tipos extraliga: Hokejisti Nitry zdolali Košice 4:0, Zvolen rozstrieľal Bystricu 8:0

NETKY.SK • 16 November 2013, 09:34 • 2 min
Tipos extraliga: Hokejisti Nitry zdolali Košice 4:0, Zvolen rozstrieľal Bystricu 8:0

NITRA - Nitra v prvej tretine najskôr prežila bez inkasovania gólu tri presilové hry hostí z Košíc a potom dvakrát skórovala. V 14. minúte L. Novák po Ručkayovej prihrávke spoza bránky a beckhandom otvoril skóre zápasu a o dve minúty po podobnej situácii v presilovke spoza bránky výborne hrajúci L. Novák naservíroval puk Stümpelovi a ten zblízka zvýšil na 2:0.

slovakia

left justify in out

V tretej minúte druhej časti stretnutia sa zopakoval opäť rovnaký golový scénar, po akcii Hamráka za bránou hostí strelil dôrazný Segľa tretí gól Nitry. Druhú polovicu zápasu začala lepšie opäť Nitra, po Ručayovej strele vyrazil Hylák puk iba na hokejku Chrenka a ten ho beckhandom polal do siete - 4:0. Následne Hyláka v bráne Košíc vystriedal Riečický.

Deprimovaní hostia hrali pod domácim tlakom aj v tretej tretine a len vďaka zákrokom brankára Riečického neinkasovali viac gólov. V šlágri kola tak Nitra zdolala lídra tabuľky.

Výsledok:
HK Nitra - HC Košice 4:0 (2:0, 2:0, 0:0) 
Góly: 14. L. Novák, 16. Stümpel, 23. Segľa, 32. Chrenko. Rozhodovali: Jonák, Orolín - Bednár, Snášel, vylúčení: 6:10, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov

Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Začiatok bol veľmi vyrovnaný, hrali sme nátlakový hokej, ktorý sme potvrdili gólmi. V závere sme chceli, aby Kristan udržal čisté konto za to, že nás podržal v úvode zápasu. Hráči to zvládli a zaslúžia si absolutórium."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Dnes to bol rýchly bojovný zápas, no výsledok je pre nás krutý. V prvej tretine sme boli lepším tímom, ale bez streleného gólu sa vyhrať nedá."

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 3:2

Skalica vstúpila do stretnutia ofenzívne naladená a už po úvodných piatich minútach viedla nad Trenčínom 2:0. Najskôr sa v 4. minúte presadil po Stielerovej prihrávke cez bránkovisko Kropáč a o minútu neskôr poslal Záhorákov do dvojgólového vedenia Preisinger. Bagin nevidel, kadiaľ vyhadzuje počas oslabenia puk z obrannej tretiny, na útočnej modrej ho zachytil Kudrna a jeho prihrávku premenil skalický útočník pohotovo na druhý gól. Hostia z Trenčína mohli v prvej tretine ťažiť z piatich ponúknutých presilových hier, no nedokázali využiť ani jednu, navyše počas jeden početnej prevahy inkasovali. Skalica tak zaslúžene viedla 2:0.

Dukla od začiatku druhej časti zovrela svojho súpera pred Lipovským vďaka dohrávanej presilovke, no Rusnákova strela si nenašla cestu do bránky. V 26. minúte mohol streliť tretí gól Záhorákov Mikéska, jeho dobre mierenú strelu však vytesnil Nagy. O minútu nato zachránila trenčianskeho brankára zasa žŕdka pri presilovkovom zakončení Kuľhu. Skalica sa napokon gólu dočkala v 33. minúte, kedy z ukážkovej spolupráce Vyrúbalíka so Šátekom ťažil strieľajúci Kutálek - 3:0. Trenčania sa síce snažili do druhej sirény dosiahnuť kontaktný gól, Lipovského bránku sa im však dobyť nepodarilo. 

Úvod tretej tretiny patril mužstvu trénera Milana Staša. Komínek s Kútnym v 43. minúte ešte nedokázali premeniť svoje šance na gól, no o minútu neskôr sa to druhému menovanému podarilo, keď doklepol puk za bezmocného Lipovského. Dukla sa vrátila do zápasu ďalším gólom o 55 sekúnd neskôr, keď si Tomáš Klíma poradil najskôr s Mikéskom, potom aj s Lipovským a znížil na rozdiel jedného gólu - 2:3. Trenčania boli následne pri chuti. V 51. minúte predviedol Klíma ďalšiu sólovú akciu, tentoraz však mieril len do výstroja skalického brankára. Hostia mali v závere ešte niekoľko možností na vyrovnanie, no ani Kútny, ani Rusnák recept na strelenie tretieho gólu nenašli. Skalica zvíťazila nad Trenčínom 3:2.

Výsledok:

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Góly: 4. Kropáč, 5. Preisinger, 33. Kutálek - 43. Kútny, 44. T. Klíma. Vylúčení: 5:4 navyše Školiak (Skalica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc - Sčensný, Štefík, 1367 divákov

HK Poprad - MHC Mountfield Martin 4:2 

Popradčania síce začali aktívnejšie, no ich snaha vďaka dobre organizovanej obrannej hre Martina často končila už v strednom pásme. Po náznaku šance, v ktorej sa hneď z úvodu ocitol popradský Paločko, vzrušenie divákom pripravil až v 15. minúte Themár, keď šikovnou sťahovačkou spoza brány takmer nachytal Sidora. 

Góly začali padať až v druhej tretine. Najskôr sa v brejku nepresadil Cíger, no hostia zo vzniknutého závaru predsa len vyťažili gól z hokejky Themára. Poprad na odpoveď potreboval len 49 sekúnd, keď Vaic skvelo našiel Mlynaroviča, ten sám pred Čechom zachoval chladnú hlavu a blafákom vyrovnal na 1:1. Popradčanom gól pomohol, začali hrať vo vyššom tempe a hosťom nasadili v krátkom slede ešte dva údery. Najskôr sa pred bránkoviskom dobre zorientoval Gapa, aby na 3:1 v 32. minúte zvýšil kapitán Kroták. Martinčanom sa podarilo ešte pred odchodom do kabín znížiť, keď ich prvý útok dokonale vyšachoval popradskú obranu.

Tretia tretina sa niesla v znamení martinskej aktivity, no hostia v útočnom ťažení často zabúdali na zadné dvierka a Popradčanom ponúkli nejednu šancu zápas rozhodnúť, no Štals ani Paukouček sa v sľubných šanciach nepresadili. Martin už gól nestrelil, naopak v závere po ukážkovej kombinácii Lapšanského so Sýkorom a 3 body ostávajú pod Tatrami. 

Výsledok:

HK Poprad – MHC Mountfield Martin 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Góly: 27. Mlynarovič, 31. Gápa, 32. Kroták, 60. Sýkora - 26. Themár, 38. Galamboš. Rozhodovali: J. Konc – Gavalier, Tornay, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1399 divákov

Hlasy po zápase

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Čakali sme ťažký zápas. Spočiatku mi chýbalo viac výbušnosti a dynamiky v koncovke. Naštartoval nás úvodný gól súpera, po ktorom sme začali agresívnejšie napádať a vyhrávať osobné súboje. Martin veľmi dobre korčuľoval, jeho hráči boli veľmi nepríjemní a tesné víťazstvo si o to viac cením." 

Daniel Babka, tréner Martina: "Neodohrali sme zlý zápas. Vstúpili sme doň dobre, viedli sme. Urobili sme chybu pri vyrovnávajúcom góle a zlomový bol vedúci gól Popradu. Odvtedy sme už len doťahovali, mužstvo vydalo množstvo síl na vyrovnanie, ku ktorému sme sa nakoniec nedopracovali."

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 8:0

Bystričania rolu favorita nenaplnili ani zďaleka, a to držali v rukách všetky tromfy, tabuľkové postavenie i dve predchádzajúce víťazstvá v tejto sezóne vo vzájomných zápasoch. Do tretice im však vývoj derby nezaprial, možno aj preto, že si zaň niesli plnú zodpovednosť. Od začiatku pôsobili na ľade nevýrazne, brankára Šimka takmer nezamestnali a dve šance ku koncu prvej tretiny Macíka boli slabou vizitkou ich útočných schopností. Zvolenčania si taktiež dávali veľký pozor v defenzíve a čo bolo podstatné, vyhli sa chybám, ktoré 'baranov' odsúdili na zdrvujúcu prehru. 

Jedným zo strelcov zápasu sa stal Ďaloga, v 11. min s veľkou dávkou šťastia a z nemožného uhla spoza bránky prekonal Kalembu, keď mu puk nastrelil do výstroja a odtiaľ putoval do bránky. V 27. min sa postaral už o výstavnejší gól, predral sa na modrej cez Styka a sólo zakončil neomilne a rutinne. Po ďalšej presnej trefe, delovke Obšuta v presilovke od modrej v 37. min, to už vyzeralo pre Bystričanov na uterák. No a keďže sa v hre nevedeli prebrať, tak aspoň v bitke po siréne, do ktorej sa zapojili aktívne štyria hráči, dokonca aj Obšut vyskočiac z trestnej lavice. 

V tretej tretine uštedrili Zvolenčania poriadny klinec do rakvičky súperovi, v 42. min v oslabení zakončil prečíslenie Brabenec, keď po nahrávke od Michala Chovana puk len pohladil do prázdnej bránky. Do prečíslenia sa dostali Zvolenčania aj pri góle Petra Zuzina v 45. min, o 46 sekúnd neskôr zakončil nájazd efektne pod žŕdku Hraško a zvýraznil debakel odovzdaných hostí. Rekordný počet divákov v tejto sezóne sa namaškrtil gólmi, v 50. min zatlieskal siedmemu v podaní vekom len juniora Jakubíka a nevídanému prídelu v histórii pohronského derby. Záver zápasu poznačili ďalšie šarvátky, v 55. min po zákroku Macháčka odniesli z ľadu zakrvaveného L. Zuzina a Hraško delovkou stanovil v 55. min nikým nečakaný výsledok. 

Výsledok:

HKM Zvolen - HC'05 B. Bystrica 8:0 (1:0, 2:0, 5:0)
Góly: 11. a 27. Ďaloga, 37. Obšut, 42. Brabenec, 45. P. Zuzin, 46. Hraško, 50. Jakubík, 55. Hraško. Rozhodcovia Kubuš - Holienka, Valach, vylúčení 7:8, navyše Obšut DKZ za opustenie trestnej lavice, Ťavoda 10 min za úder do hlavy a krku, Macháček 5+DKZ za vrazenie - Bambúch DKZ za hrubosť, presilovky 2:0, v oslabení 1:0, zmeny: 27. navyše Devečka (B. Bystrica), 3547 divákov.

Hlasy po zápase

Július Šupler, tréner Zvolena: "Bol to jeden z najlepších, ak nie najlepší zápas z našej strany. Hra bola spočiatku vyrovnaná, za tú drinu počas troch týždňov sa samotní hráči presvedčili, že výsledky prídu, ak sa veľmi chce. Samozrejme, výsledok je pre súpera krutý, je to aj otázka šťastia, ktoré k hokeju patrí. Herne sme sa presadili, od rozohrávky, cez prechod a zakončenie. Posilnilo sa sebavedomie, škoda len tej maródky, s alarmujúcim počtom deviatich."

Vladimír Országh, kouč B. Bystrice: "My sme mali dnes deň blbec, ako sa hovorí. Zápas bol vyrovnaný dve tretiny, domáci pozorne bránili, s málo šancami na oboch stranách. My sme márne dobýjali bránku a domáci nás trestali po hrubých chybách. Zápas sa zlomil za stavu 3:0, ešte sme sa niečo pokúšali s výsledkom urobiť, no opäť sme inkasovali. Zvolenčania čo vystrelili, to im padlo do bránky, to však neznižuje ich výkon, je to iný Zvolen, trénerovi Šuplerovi treba pogratulovať.".

Martin Ďaloga, strelec dvoch gólov: "Tréner mi dal šancu v treťom útoku a ja som sa snažil presadiť a odvďačiť za dôveru. Pri prvom góle som zakončil spoza bránky, na želanie trénera, ktorý nám zdôrazňoval častejšiu streľbu. Druhý gól ma uspokojil oveľa viac, zakončil som do voľného miesta pod žŕdku, Náš výkon bol nadmerný, poplnili sme všetko, čo od nás tréner žiadal, je to naozaj perfektný pocit."

Peter Hraško, autor dvoch gólov: "Padlo mi to prvýkrát v extralige dvakrát. Takéto derby som nezažil, splnili sme všetko, čo sme si zaumienili a keď sme strelili góly, už sa nám hralo dobre. Aj presilovky nám dopriali, bol to pre nás super zápas. Povedali sme si, že musíme ísť viac do bránky a prinieslo to vytúžený efekt. Sme pri zemi, napriek vysokému víťazstvu, vždy sa treba stopercentne sústrediť, na každý jeden zápas."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Nepodarilo sa nám nič, v tretej tretine sme pridali ďalšie katastrofálne chyby, ktoré sa nesmú stať. Ľuďom sa ospravedlňujeme, dúfam, že v nedeľu s Popradom si renomé napravíme. Na nič sa nevyhovárame, v prvej tretine to bolo najvyrovnanejšie, rozhodli fatálne chyby, určite sa nám treba viac zapáliť a nie hrať ako profesori. Takáto prehra bolí, radšej na to nemyslieť, je nám to strašne ľúto."

ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 7:2

V Piešťanoch neubehla ani minúta a domáci viedli. Stupka vybojoval puk, prihral Lušňákovi, ktorý sa natlačil pred bránku a v 53. sekunde otvoril skóre. Žilinčania mali obrovský problém s rozohrávkou, čo dokumentovali v 12. minúte, keď ju zachytil na útočnej modrej Holovič a blafákom si vychutnal Laca – 2:0. O ďalšiu minútu už bolo 3:0, keď sa Románek obtočil okolo bránky a prihrávkou našiel voľného Harinaga, ten akciu vyšperkoval prihrávkou na Mišuru a piešťanský útočník nemal problém skórovať do prázdnej bránky a vyhnať Laca. V závere tretiny sa dostali k slovu aj hostia, Drevenák si poradil s Valábikom, našiel Valášeka a ten nedal Tomekovi šancu – 3:1.

Do druhej časti vstúpili hostia aktívnejšie, ale nebolo im to nič platné. Nevyužili ani presilovku, keď Varga sám pred Tomekom prestrelil. Na druhej stráne zvýšil skóre na 4:1 Románek po tom, čo sa nahodený puk odrazil rovno pred bránku. Domáci pokračovali v aktívnej hre, Žilina opäť pokazila rozohrávku vo svojom obrannom pásme, Haring si položil obrancu aj brankára a zvýšil na 5:1. O dve minúty sa skóre opäť menilo, keď si najskôr Johanes poradil s Drgoňovou strelou aj dorážkou, ale na ďalšiu dorážku Lušňáka už bol prikrátky – 6:1.

V úvode tretej tretiny hrali Žilinčania presilovku o dvoch hráčov a Varga strelou nad Tomekove rameno znížil na 2:6. Posledné slovo však mali opäť domáci, Holovič vysunul Stupku, ktorému síce puk ušiel ale strelou spoza brány prekvapil Johanesa a stanovil tak na konečných 7:2.

Výsledok:

ŠHK 37 Piešťany – MsHK DOXXbet Žilina 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)
Góly: 1. Lušňák, 12. Holovič, 13. Mišura, 28. Románek, 33. Haring, 35. Lušňák, 46. Stupka – 18. Valášek, 42. Varga. Vylúčenia: 7:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura, Korba, Smrek, 1119 divákov.

Hlasy po zápase

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Chalani mali od začiatku chuť do hokeja. Výrazne nám pomohol rýchly gól v 1. minúte, odvtedy sme boli lepší, čo sme potvrdili ďalšími gólmi. Naše výkony stúpajú a dúfam, že to bude ešte lepšie. Vrátili sme sa k tomu, čo nás zdobilo počas uplynulej sezóny, teda zabezpečená hra zozadu. Našou najväčšou prekážkou bol dnes pán, ktorého výkon nemôžem komentovať." 

Ján Neliba, tréner MsHK Žilina: "Výsledok je jednoznačný. Predviedli sme katastrofálny výkon, ktorý nepatrí do extraligy. Toľko hrubých chýb, čo sme dnes predviedli sme nespravili hádam za predchádzajúce zápasy dokopy. Dnes úplný výpadok tímu, čo súper dokonale využil. Gratulujem mu."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies