TIP NA KNIHY Jedna autorka, dva príbehy, prvé lásky a nejaké tie želania

NETKY.SK • 15 Máj 2022, 14:00 • 2 min
TIP NA KNIHY Jedna autorka, dva príbehy, prvé lásky a nejaké tie želania

Kým sa v jeden rok počas veľkonočného pondelka šibalo, oblievalo a vinšovalo, ani čo by mal nastať koniec sveta, narodila sa ona, žena vraj bláznivá. Tak to aspoň o sebe prehlasuje autorka Viktória Dominová, že neraz jej na um vyskočí dajaký šialený nápad a ona je ihneď hotová obuť si dobrodružné črievičky a zrealizovať nezrealizovateľné.

slovakia

left justify in out

„Raz napíšem knihu,“ prehlásila v minulosti a blízke okolie sa pochechtávalo. Všetci si totiž mysleli, že opäť len čosi vymyslela a nepovažovali plán za budúcnosťou pobozkaný. O to väčšie prekvapenie nastalo, keď ukázala nielen blízkym, ale i vzdialeným čitateľom, že jej pero má čo ponúknuť a že písanie ju zrejme poriadne vyoblievalo už vtedy, keď prvý raz zamrnkala. 

 

img

 

Zoznam prianí

 

Čo sa týka jej tvorby ako takej, na literárny trh priniesla niekoľko kníh, čitatelia však bývali zvyknutí prevažne na napínavejšie príbehy, ba dokonca mierne strašidelné. V roku 2022 sa rozhodla pre zmenu, a keď môžem posúdiť, isto-iste urobila dobre. Vyšli jej dva tituly, oba ladené pre mládež, ale ako to už býva, na svoje natrafia aj dospelejší.

 

V knihe zvanej Zoznam prianí sa prihovára síce milá, ale dosť utrápená hlavná hrdinka Sára. Že čo ju škrie? No čo asi, veď si spomeňte na obdobia, keď i vám zaklopal vek 18 rokov, že vás možno zaujímalo i niečo vážnejšie, ale, áno, jednoznačne bola kráľovnou všetkých myšlienok prvá láska.

 

img

 

Sára je až po korienky vlasov zaľúbená do Adama, ktorého pozná už celú večnosť a už dávno sa vyrovnala so skutočnosťou, že jej city ostanú naveky umlčané a uzamknuté v srdci. Milovaná babička, v snahe pozdvihnúť vnučku, daruje jej denník so slovami, aby doň zaškrtla zoznam svojich želaní, ale naozaj všetkých, i tých najtajnejších.

 

img

 

Ako to napokon dopadne, to už nech prezradia listy popísané autorkou, ale môžete sa tešiť na emócie, humor, veľa babičky a veselého najlepšieho priateľa. A ktovie, azda nebude na škodu porobiť si i vlastný zoznam prianí.

 

Trpká príchuť klamstva

 

Keď sa Ema vypýtala na zem, zrejme sa veľmi ponáhľala uzrieť svetlo, lebo jej akosi pozabudli dať do povinnej výbavy i kúsok citlivosti. Je rozmaznaná, a tí, čo vedia rozoznať dobré od krutého, ju v obľube nedržia. Nemá strach z dôsledkov, lebo keby mala, štítila by sa uchýliť k šikane. Nanešťastie, robí si, čo jej rozmaznanosť nadiktuje, a zrejme by robila po ďalšie roky i roky, keby sa neudiala jedna noc.

 

img

 

Noc, počas ktorej zazrie čudného chlapca Tomáša, ako sa so sklonenou hlavou prehrabáva v kontajneri, a hoci to prekvapí zrejme i ju samu, mŕtvy súcit je odrazu vzkriesený. Je najvyšší čas učiniť rozhodnutie, je najvyšší čas odhodiť masku. Lebo verte či nie, Ema dobre vie, aké je to nežiť v pravde. Aké je schovávať sa za pretvárku. Trpká príchuť klamstva je neobyčajný príbeh, ktorý veľa naučí a azda i v čítajúcom čo-to prebudí. Prinajmenšom spomienky na časy skončené.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIP NA KNIHU Žena, ktorá mala pre neverných mužov len jediné riešenie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies