TIP NA KNIHU Štyri priateľky, štyri popletené životy a jeden nevšedný čokoládový klub

NETKY.SK • 25 September 2022, 14:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Štyri priateľky, štyri popletené životy a jeden nevšedný čokoládový klub

Priateľstvá máme, aby bolo s kým sa smiať, s kým plakať, s kým sa hnevať, s kým prichádzať o rozum a o koho sa oprieť, keď je tajomstiev priveľa.

slovakia

left justify in out

S priateľmi smieme byť, kým naozaj sme, nijaké predstieranie, nijaké zahmlievanie, nijaké lži, dokonca ani tie milosrdné. Niekedy v priateľských spojeniach vyvádzame aj hlúposti, delíme sa o zážitky, ktoré by sme si nedovolili ani len spomenúť pred inými a aj o spoločné vášne núdza nie je, aj keď niektoré sú zvláštne, pre cudzieho nepochopiteľné.

 

Carole Matthews má iste viac ako jedného dôverníka, lebo aj o skutočnom zmysle priateľstva je jej kniha Čokoládový klub a čitateľovi v nej, okrem iného, vynikajúco ukázala, že aj v sladkosti je občas poriadny kus horkosti. Hlavných hrdiniek je hneď niekoľko, a všetky sú nielen zaujímavé, ale aj milé a láskavé, takže sa ani nečudujem, že im to spolu tak pekne ladilo.

 

Klub

 

Ženy s rozličnými osudmi, dokopy sú štyri, majú veľkú vášeň pre čokoládu, až takú, že si založili čokoládový klub, a kedykoľvek sa koná stretnutie, môžete si byť istí, že na ňom zjedia strašne veľa čokolády, že rozoberú chlapov, a to do detailov a že si rozdajú originálne, a často emóciami pohnané rady. Ale radšej si ich predstavme, bola by škoda nespomenúť, aké sú výnimočné a že nie všetko, čo zažili, bolo veselé.

 

img

 

Lucy

 

Slečna Lucy je azda najväčšou milovníčkou čokolády, aká kedy bola, lebo práve jej konzumovanie považuje za všeliek, lebo vraj vyrieši tak zlomené srdce, ako aj bolesť hlavy. Na svoj pozitívny vzťah k dobrote doplatila niekoľkými kilami navyše, ale rozhodne sa z toho nezblázni, má iné starosti, ktoré jej pochodujú po mysli ako mravce. Má totiž smolu v láske, nielenže si vyberie vždy nesprávne, ale aj ten, ktorý pôsobí ako pán správny, je nakoniec opäť voľbou vedľa. Jej ľúbostné šlamastiky pobavia, ale aj poučia, lebo by sme všetci radi mali romance s pokojom a úsmevom, nie so slzavými údoliami.

 

Autumn

 

Autumn sa nedá neobľúbiť si, má úžasnú povahu a je hotová pomôcť komukoľvek a kedykoľvek. Je trochu tichšia, ani smelosti veľa nadelenej nemá, ale v jej spoločnosti sa nikto na nič sťažovať nemôže. Problém je, že zatiaľ čo ona sa snaží žiť tak, ako sa má, jej brat, ktorý sa k nej znenazdajky nasťahoval, to vidí trochu inak a vytvára prostredie plné pochmúrnosti a neváha zájsť až za hranicu zákona.

 

Chantal

 

Chantal je zvodkyňa, vie si podmaniť mužov, vie to zariadiť tak, až má minulosť poznačenú pikantnosťami a neprekáža jej ani, že už je vydatá. Bola by svojmu mužovi verná, ale on sa jej vyhýba, už sa jej nedotkne, nič pekné nepovie, nevenuje zvodný pohľad. A ona sa dusí, pretvaruje sa, a kým tvrdí, že sa chystá na služobnú cestu, hľadá si ďalšieho milenca.

 

Nadia

 

Nadia je ženou v domácnosti, starostlivou matkou, a zhovievavou manželkou, lebo ten, za koho sa vydala, prepadol hráčstvu a peniaze z rodinného rozpočtu sa míňajú rýchlejšie než cukríky v ústach dieťaťa. Veľa toho strpí, je skromná a nič nežiada, len by chcela pokoj. Len by si zaslúžila skutočný domov, s jeho vôňami a nežnými slovami.

 

Rozosmeje

 

Čokoládový klub rozosmeje, ale aj dojme, odľahčí, ale aj otvorí zrak. Autorka vsadila na romantiku, zmysel pre humor a aj nečakaného sa tam zmestilo. Navyše však aj vsunula do bohatej zápletky vážnejšie témy, ako sú závislosti, nevery, nízke sebavedomie či riziká vzťahov na jednu noc. Kto skúsi, nepomýli sa, lebo verím, že má čo dať i do jesene, takej rozladenej a chladnej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies