TIP NA KNIHU Príbeh ženy so zlomeným srdcom, ktorá spísala najbolestivejšiu kapitolu svojho života, aby varovala ženy po celom svete

NETKY.SK • 22 Máj 2022, 14:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Príbeh ženy so zlomeným srdcom, ktorá spísala najbolestivejšiu kapitolu svojho života, aby varovala ženy po celom svete

Vzťahy, ach, tie vzťahy. Málokto už nepozná, ako bije srdce zlomené na polovicu, lebo v intímnom spojení sa prehra trestá práve tak, že čo bolo celé, nalomí sa.

slovakia

left justify in out

Väčšinou sa pri obzretí späť cítime trochu čudne, možno dokonca prihlúplo. Verili sme, komu sme veriť nemali. Ľúbili sme toho, kto bol od počiatku nehodný nášho ľúbenia. Chceli sme rozprávku a dočkali sme sa väčšej či menšej drámy.

 

Wendy Griffith si veru tiež zažila svoje, bola ubolená, veľmi ubolená, avšak na rozdiel od zvyšku sveta, ona nazbierala hrniec odvahy a so skúsenosťami, čo nie sú príjemné na pamätanie, sa podelila v knihe Si vzácna! 

Jej čítanie by azda malo byť povinným nápojom pre každú ženu, či vydatú a či slobodnú, či mladšiu alebo staršiu, lebo všetky bez rozdielu sme bývali na dne, i sme sa najedli podceňovania.

 

 img

 

Reportérka

 

Wendy Griffith pôsobí ako reportérka v Amerike a jej meno sa zvučne rozlieha po celučičkej krajine. Má závideniahodnú kariéru, veď i patrične drela, a teda si úspech právom zaslúži. Okrem toho, spoznala Boha a buduje si s Ním vzťah deň čo deň, načúva Mu, nechá Ho, aby jej radil, aby ju učil, aby ju chránil. Jedno jej však chýbalo, nikdy sa nevydala. Dovŕšila štyridsať rokov a stále bola nútená používať status slobodnej. Keby aspoň jestvoval muž, o ktorom by si myslela, že s ním raz prekročí prah manželstva, ale pravda sa ukazovala pichľavejšia ako sto žihadiel. Jej priateľky už tancovali do svadobných pochodov, i uspávali vlastné deti za sprievodu hrkania kadejakých hračiek, ale ona, ona sa smela spoľahnúť iba na samotu.

 

img

Autorka knihy v akcii.

 

 

Objav

 

V jeden čas, zopár týždňov pred sviatkom zaľúbených, si objednala lístky na koncert, a aby ukázala, že v pravú lásku verí i napriek opustenosti, zaobstarala si jeden pre seba a druhý pre muža, o ktorom bola presvedčená, že dovtedy si získa jej sympatie.

A nemýlila sa, naozaj sa dajaký muž pritrafil, ako keby spadol rovno z nebies.

 

Prekvapil ju mail, pochádzal od kohosi, kto tiež hľadal partnerku na rovnakej kresťanskej zoznamke ako ona, navyše neznámy preukázal obrovitánsky zmysel pre humor, pôsobil šarmantne a rozhľadene.

Komunikácia sa rozvíjala, iskry lietali i na diaľku, srdce jej búšilo ako splašené. Nevedela sa dočkať prvého pohľadu z očí do očí, prvého stisku rúk. Prvého večera, keď sa virtuálne prenesie do skutočnosti.

 

Ale

 

Volal sa Michael, a keď ho Wendy potom zbadala a povečerala s ním, i spoločne navštívili plánovaný koncert, bola trochu rozpoltená, ale i tak odhodlaná neposlať ho kade ľahšie. Bola pevne rozhodnutá vyskúšať, čo by mohla známosť priniesť a určite nemienila dať na čudesné pocity v žalúdku.

 

Vzťah sa rozbehol šialene, mesiac za mesiacom, víkend za víkendom. Modlili sa, chodievali do cirkvi, zhovárali sa a Wendy, tá azda ani nedokázala byť zaľúbenejšia.

 

„Tak čo, myslíš si, že som pre teba tá pravá?“ spýtala sa ho pri istej príležitosti, pričom otázku myslela spolovice vážne, spolovice ako žart. Michael sa zamyslel, nadýchol a odpovedal: „Nie, to si nemyslím. Ľúbim ťa, ale...“

 

img

 

A tak sa to začalo. Láska s ale na konci. Láska plná rozchodov a ďalších šancí. Láska, pred ktorou ju i Boh varoval. Láska, ktorá ju nakoniec vypudila napísať svoj príbeh, aby pokiaľ by to bolo možné, vystríhala ostatné ženy pred omylmi.

 

Jej rozprávanie je čisté, plynie hladko ako pokojná hladina rieky. Je dojímavé, opierajúce sa i o verše z Biblie a neviem si predstaviť, žeby čitateľky neboli pri viacerých pasážach zasiahnuté pravdou.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIP NA KNIHY Jedna autorka, dva príbehy, prvé lásky a nejaké tie želania

 

Si vzácna! Je tak trochu nevšedná kniha, ale nesmierne dôležitá. Potrebujeme ju tak ako soľ, aby sme nezabudli, že sme stvorené možno krehko, ale výnimočne. Že sme vzácne. Naozaj vzácne a že naše city by nemali slúžiť ako lopta na pohadzovanie sem i tam. Autorka si zaslúži obdiv, že sa nehanbila podeliť o trpké zážitky a že čo sa naučila, rozdala do ďalších kadejako prepletených životov.

A aby som nezabudla, za zmienku stojí i akýsi podnadpis, ktorý iste napovie a privodí príjemné chvenie.

 

„Nechci pre seba menej než to, čo ti chce dať Boh.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona