TIP NA KNIHU Modlitby, čo sa zmestia do vrecka

NETKY.SK • 12 Jún 2022, 08:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Modlitby, čo sa zmestia do vrecka

Modlenie sa nie je nič iné ako vedenie rozhovoru s Bohom. Zopár slov, veľa pravdy, úcta, ktorej je On určite hoden a všetko sa zakončí krátkym slovom amen. Nie je to nič ťažké, a predsa sme neraz ťarbaví a po ceste modlitby kráčame všelijak, len nie s potešením.

slovakia

left justify in out

Max Lucado, muž veľkej viery, kazateľ a výborný autor viacerých kníh so štedrou dávkou nádeje, sa priznal k čomusi, čo by od neho nikto neočakával. A keď vravím nikto, myslím tým nikto. Prehlásil totiž o sebe, že čo sa modlitieb týka, je isto-iste veľkým nemehlom.

 

img

 

„On? To určite,“ povie si nejeden skeptik a pohodí hlavou. Avšak Max Lucado na dôkaz, že neklame, napísal knihu s názvom Modlitby do vrecka, aby napomohol ďalším nemehlám a aby poskytol inšpiráciu i skúseným modliacim sa.

 

Štyridsať dní

 

Modlitba je nesmierne dôležitá, keď bojujeme s ranami, keď sa točíme a točíme v kruhu závislostí. Keď sa čas kráti a peniaze na vyplatenie účtov akosi v peňaženke nie sú. Keď sa rozpadajú vzťahy, keď sa cítime sami. Alebo aj keď počítač, v ktorom je uložená práca, odmieta spolupracovať a tvári sa, že obrazovka sa viac nerozsvieti a dáta budú navždy mĺkve.

V situáciách akéhokoľvek druhu, keď zúfalo potrebujeme dosiahnuť Božiu ruku a nielen ju chytiť, ale aj rozhýbať k činom, je občas dosť kritické nájsť tie správne slová.

 

img

 

„Bože, ja ani neviem, ako to povedať. Niežeby som nevedela, čo potrebujem, ale neviem, ako o to požiadať.“

Áno, a práve tam, na území srdca plného túžob a úst chudobných na písmená, by mali vstúpiť Modlitby do vrecka, lebo preto sa spísali, aby navrátili jazyku pohyblivosť.

 

V knihe sa nachádza 40 jednoduchých prosieb, ktoré sa dajú vypovedať kdekoľvek a v ktorejkoľvek hodine, v akýchkoľvek podmienkach.

 

Sú krátke

 

Obrovským pozitívom v časoch uponáhľaných, (veď všetci poznáme rána obalené stresom), je skutočnosť, že Max Lucado myslí na všetko a každú modlitbu poňal síce výstižne a hlboko, a predsa nie tak, aby vzbudzovala dojem nekonečnej dĺžky.

Pomodliť sa teda stihne žena, ktorá v dni pozná najmä príchuť práce, rodičia, ktorých deti nenechajú na pokoji a búšia na dvere i pri vykonávaní pravidelnej a nutnej hygieny, veriaci, ktorý by, podľa vlastných slov, rád kľačal pri Božích nohách, ale povinnosti ho ničia.

 

img

 

Tri dôvody, prečo vlastniť Modlitby do vrecka

 

Po prvé, lebo každý, i taký, ktorý presne vie, čo a ako funguje v modlitbe, raz, žiaľ, postretne bolesť, čo mu vezme schopnosť skladať vety.

 

Po druhé, lebo sa čítajúci naučí i akejsi stručnosti a pochopí, že vypočutie nezávisí od počtu slov,

 

Po tretie, lebo nikdy nie je na škodu vlastniť podobnú knihu.

 

Mohlo by vás zaujímať: TIPY NA KNIHY Čítali ste už aspoň jednu knihu od Julie Caplin? Toto sú štyri dôvody, prečo by ste sa do toho mali pustiť hneď a zaraz!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies