Tiňkov vrátil Riisovi výčitky aj s úrokmi: Kúpil som si hračku a pohral som sa s ňou

NETKY.SK • 7 November 2016, 15:07 • 2 min
Tiňkov vrátil Riisovi výčitky aj s úrokmi: Kúpil som si hračku a pohral som sa s ňou

KODAŇ - Oleg Tiňkov a profesionálna cyklistika už k sebe pár dní nepatria, ale jeho odchod zo scény a s tým spojený zánik tímu Tinkoff aj so slovenskou enklávou vrátane dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana stále ešte rezonujú.

slovakia

left justify in out

Výstredný ruský miliardár sa najnovšie cez médiá pustil do polemiky so svojím bývalým partnerom Bjarnem Riisom. Dánsky víťaz Tour de France 1996 pre Ekstra Bladet označil tím, ktorý v roku 2001 založil pod názvom SSC-Tiscali, za svoje celoživotné dielo, a kritizoval spôsob, ako ho Tiňkov nechal potopiť. Riise skončil v Tinkoff v marci minulého roku.


"Tešil som sa úcte všetkých jazdcov aj zamestnancov. Rešpekt je niečo, čo si musíte zaslúžiť. Trvá roky, kým si ho vybudujete. Nedá sa kúpiť. Dodnes nedokážem pochopiť, prečo to takto dopadlo. Pochádzam zo sveta, kde sa o problémoch hovorí, ale tu to nefungovalo. Asi som chcel veľa, keď som žiadal vzájomnú dohodu o konci spolupráce. Nie, nevyhodili ma, ako to niektorí novinári napísali," uviedol Riis a ruská reakcia na seba nenechala dlho čakať.


"Keď niekto vyrastá v socialistickom Dánsku, asi ťažko pochopí princípy kapitalizmu. Riis by mal vedieť, že keď raz niečo zmení majiteľa, nový vlastník si s tým môže robiť, čo chce. Kúpil som si hračku, pohral som sa s ňou, robil som to po svojom. Nerozumiem jeho sťažnostiam. Za peniaze odo mňa si kúpil chatu vo Švajčiarskych Alpách a určite si ju zariadil podľa vlastného vkusu. Asi by bolo zvláštne, keby sa ozval jej bývalý majiteľ s výčitkami ohľadom zmeny štýlu," poznamenal Tiňkov pre Cyclingnews. Zatiaľ čo Riis bol vo svojej kritike zdržanlivý, Tiňkov zašiel oveľa ďalej. Dánovi, ktorý v roku 2017 založil nový kontinentálny a ženský tím Virtu Pro-VeloConcept, by vraj mali pre jeho dopingovú minulosť úplne zakázať pôsobenie v cyklistike.


"Nikdy pred tým som to nepovedal, ale keď už s tým začal on, potom vyhlasujem, že ľudia ako Riis, Bruyneel a Vaughters by mali byť doživotne vykázaní z cyklistiky. Nielenže sa zaplietli s dopingom, oni na ňom aj zarábali, a to je podľa mňa zločin. Vtipné, že sa vracajú nazad," konštatoval Tiňkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona