Tiňkov: Priorita na TdF je žlté tričko, nie zelené

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 11:19 • 2 min
Tiňkov: Priorita na TdF je žlté tričko, nie zelené

PETROHRAD - Lídrom tmu Tinkoff-Saxo pre celkovú klasifikáciu na blížiacich sa cyklistických pretekoch Tour de France bude Alberto Contador.

slovakia

left justify in out

Táto informácia je dostatočne známa už odvtedy, čo 32-ročný Španiel triumfoval na tohtoročnom Giro d´Italia a potvrdil ambíciu získať víťazné double spolu s Tour de France. Aká však bude pozícia Petra Sagana v tíme, ktorého hlavnou úlohou bude podpora Contadora za celkovým triumfom? Dostane sa mu rovnaká podpora v boji o víťazstvá v etapách, resp. v naháňaní bodov v súťaží o zelený dres najaktívnejšieho jazdca pelotónu?

"Pravda je taká, že riešenie tejto situácie nie je práve jednoduché. Pamätáme si rok 2012 a trieštenie síl v tíme Sky, ktoré sa týkalo rozdielnych priorít Wigginsa a Cavendisha. Takúto ´mydlovú operu´ u nás nechceme,“ uviedol na svojom blogu na serveri cyclingnews.com majiteľ stajne Tinkoff-Saxo Oleg Tiňkov a ďalej pokračoval: "V našom tíme panuje iná atmosféra a disciplína a všetci sa budeme usilovať len o jedno tričko a to žlté pre lídra celkového poradia. Peter Sagan to vie. Samozrejme, existuje aj možnosť, že Sagan bude mať zelené tričko, ale pritom pomôže Albertovi do žltého. To by bol najlepší možný záver.“

Tiňkov priznal, že pred začiatkom 102. ročníka Tour de France bude mať ešte osobitné sedenie s Petrom Saganom, Albertom Contadorom a športovými riaditeľmi Seanom Yatesom a Stevenom de Jonghom. "Sadneme si a z očí do očí sa rozhodneme o našich plánoch. Verím, že to nebude problém,“ skonštatoval Tiňkov.

Ruský miliardár sa vyjadril aj k medializovanej téme nie najlepšieho vzťahu medzi ním a Petrom Saganom. Čiastočne to dementoval: "Bavili sme sa spolu počas nedávnych pretekov Okolo Švajčiarska. Vravelo sa, že Peter nie je šťastný v našom tíme a chce odísť ešte pred naplnením kontraktu. Pravda je taká, že zmluvu treba rešpektovať, ale všetko je možné. Uvidíme, čo bude po skončení Tour de France,“ uzavrel predbežne Tiňkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies