Tiňkov chce od Sagana dve - tri veľké klasiky

NETKY.SK • 11 Február 2015, 14:49 • 2 min
Tiňkov chce od Sagana dve - tri veľké klasiky

BRATISLAVA - Majiteľ Oleg Tiňkov očakáva od slovenskej medzisezónnej posily svojho cyklistického tímu Petra Sagana triumfy na dvoch - troch veľkých klasikách, nechce však dostávať Žilinčana pod tlak.

slovakia

left justify in out

"Ak neuspeje, budem sklamaný, ale nezahluším ho," predznamenal Tiňkov v rozhovore pre AS a špecifikoval, ktoré prvenstvá by mu urobili najväčšiu radosť: "Podujatie Miláno - San Remo, ktoré zvyknú označovať ako Classicissima, a Okolo Flámska. Azda najvyššie staviam ´Flámsko´, ktoré fanúšikovia vyzdvihujú pre mačacie hlavy, rôznorodý povrch a celkovú náročnosť." 

 

Tiňkov by privítal aj kolekciu troch tričiek z Tour de France, od Slováka však neočakáva ďalší zelený dres - štvrtý v rade - nejako automaticky: "Vo Francúzsku sa zameriame na jedinečnú výzvu v podobe celkového triumfu Alberta Contadora. Ak však Peter Sagan pridá bodovaciu súťaž a Rafal Majka vrchársku, nebudeme namietať. Bol by to bonus." 

 

Web Cycling Tips označil zmluvu medzi tímom Tinkoff Saxo a Saganom za multimiliónovú. Dvadsaťpäťročný Športovec roka 2013 v SR Sagan pôsobil v rokoch 2010 - 2014 v zoskupení Cannondale.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona