Tinkoff-Saxo potvrdil výstup Sagana na Kilimandžáro

NETKY.SK • 14 Október 2014, 12:53 • 2 min
Tinkoff-Saxo potvrdil výstup Sagana na Kilimandžáro

KODAŇ - Slovenského cyklistu Petra Sagana čaká v rámci úvodného zoznamovacieho sústredenia tímu Tinkoff-Saxo pred novou sezónou aj výstup na Kilimandžáro.

slovakia

left justify in out

Vedenie družstva už potvrdilo, že kemp sa uskutoční v úvode novembra a malo by sa na ňom zúčastniť 80 členov tímu vrátane jazdcov, masérov či mechanikov. Vrcholom šesťdňového bootcampu by mal byť 5. novembra výstup na Kilimandžáro. Najvyšší vrchol Afriky meria 5895 m. 

Do Afriky sa okrem Petra Sagana chystajú aj Juraj Sagan, Ivan Basso či Robert Kiserlovski, ktorí doplnia Alberta Contadora, Rafala Majku, Romana Kreuzigera a zvyšok tímu. Nebude to oficiálna akcia družstva, keďže viaceré posily sú ešte viazané zmluvami u doterajších zamestnávateľov. 

 

Šéf družstva Bjärne Riis v minulosti pripravil viaceré podobné sústredenia, na ktorých cyklisti absolvovali sériu fyzických a psychických výziev. Ich snahou bolo upevniť tímového ducha a donútiť cyklistov ísť až za hranice svojich možností. Predchádzajúce kempy sa konali v Dánsku či JAR, ale vzhľadom na rozpočet ich v posledných rokoch obmedzili. Po príchode ruského miliardára Olega Tiňkova do tímu ich obnovujú. Podnikateľ údajne zaplatil 200-tisíc eur za kemp, o čom informuje cyclingnews.com. 

 

Kilimandžáro je populárna destinácia medzi ľuďmi hľadajúcimi výzvy a uprednostňujúcimi turistiku pred horolezectvom alebo lezením po skalách. Pre problémy s dýchaním a riedkosť vzduchu však dosiahne vrchol len 40 % ľudí, ktorí začnú výstup. "Teším sa zo šance zobrať celý tím na sústredenie do Afriky spojené so spoločným výstupom na vrchol Kilimandžára. Nie je tajomstvom, že sa snažíme vytvoriť najlepší svetový tím. Otázka je, či je to podľa bodov, počtu víťazstiev alebo niečoho iného. Pre mňa je to mix všetkého, ale aj toho, ako sú členovia hrdí na družstvo. Chceme vidieť, ako kto reaguje v odlišných podmienkach," vyhlásil pre cyclingnews Riis. 

 

Jazdcov Tinkoff-Saxo budú podporovať počas kempu špecialisti z agentúry, ktorá pripravuje podobné dobrodružstvá. Tím sa stretne 1. novembra a čaká ho šesť až osem hodín denne šľapania do tábora Karanga vo výške 4040 m. V závislosti od poveternostných podmienok potom dosiahnu vrchol ráno 5. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies