Tinkoff neobsadí tímovú časovku na MS v Dauhe, neoplatí sa im to

NETKY.SK • 23 September 2016, 16:33 • 2 min
Tinkoff neobsadí tímovú časovku na MS v Dauhe, neoplatí sa im to

BRATISLAVA - Tímová časovka na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v katarskej Dauhe bude ochudobnená o účasť viacerých popredných družstiev, ktoré sa nestotožnili s finančnou politikou Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI).

slovakia

left justify in out

Časovku družstiev na Strednom Východe sa nechystá obsadiť ani tím Tinkoff ruského milionára Olega Tiňkova so slovenskými bratmi Saganovcami či Erikom Baškom. Z pôvodného počtu 18 tímov s licenciou WorldTour bude chýbať na štarte v Katare minimálne


"Tinkoff neobsadí tímovú časovku, lebo celkové finančné zaťaženie tejto súťaže je vyššie ako prípadný profit," potvrdil manažér komunikácie Tinkoffu pre portál Cyclingnews. Medzinárodná asociácia cyklistických profesionálov chcela pôvodne úplne bojkotovať túto súťaž na MS v Katare, napokon UCI súhlasila s finančnou výpomocou 2000 eur pre každého z účastníkov, aby sa aspoň sčasti vykompenzovali náklady. Ďalším dôvodom neúčasti viacerých tímov je fakt, že UCI sa tento rok v tímovej časovke rozhodla neprideliť žiadne body do hodnotenia WorldTour.


"Nie sú za to žiadne body a veľa nás to stojí. Celkovo celá cesta do Kataru so všetkým materiálom a tímovým zázemím je logisticky náročná. Navyše, majstrovské preteky sa konajú na konci sezóny a najlepší nezískajú žiadne ceny. Je nám to ľúto, lebo tímová časovka je inak parádna disciplína," vysvetlil pohnútky Tinkoffu športový riaditeľ Tristan Hoffman.


O majstrovské tituly sa v časovke družstiev bude bojovať v nedeľu 9. októbra. Úradujúcimi šampiónmi sú cyklisti tímu BMC Racing.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies