Tinkoff chce mať nového sponzora do konca Gira

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 13:16 • 2 min
Tinkoff chce mať nového sponzora do konca Gira

MOSKVA - Súčasný manažment profesionálneho cyklistického tímu Tinkoff chce zabezpečiť nového titulného sponzora pre ďalšiu sezónu do konca májových pretekov GrandTour Giro d'Italia.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie momentálne vlastní ruský oligarcha Oleg Tiňkov, ktorý však začiatkom tohto roka informoval, že po sezóne 2016 odíde z cyklistiky. Tiňkov kúpil tím v roku 2013 od Bjarneho Riisa a k fungovaniu prispel niekoľkými miliónmi. Slovenskému majstrovi sveta Petrovi Saganovi údajne platí štyri milióny ročne. Dvadsaťšesťročný Žilinčan má kontrakt aj pre sezónu 2017, ale v prípade, že tím nezíska nového sponzora, slovenský jazdec pôjde zrejme inde.


"Pracujeme na získaní titulného sponzora od roku 2017. Ak uspejeme, vydáme oficiálne oznámenie. Je verejne známe, že Tinkoff Bank v závere roka ukončí svoj projekt, takže neexistuje iná alternatíva, len nájsť nového sponzora. Reálnym hraničným termínom je koniec sezóny, ale Giro d'Italia je prvý kritický bod. Potom uvidíme, kde sa nachádzame a budeme sa rozprávať s členmi tímu. Každý sa potom postaví k situácii podľa svojich predstáv," cituje server cyclingnews.com slová generálneho manažéra Tinkoffu Stefana Feltrina.


V tíme Tinkoff pôsobí okrem Petra Sagana aj ďalšie kvarteto Slovákov - jazdci Juraj Sagan, Michael Kolář a Erik Baška a tiež športový riaditeľ Ján Valach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies