Tínedžerskému páru v Maroku hrozí väzenie za zverejnenie fotografie s bozkom

NETKY.SK • 8 Október 2013, 15:05 • 2 min
Tínedžerskému páru v Maroku hrozí väzenie za zverejnenie fotografie s bozkom

RABAT - Marocký súd prepustil na slobodu tínedžerský pár, ktorý zatkli za to, že na sociálnej sieti Facebook zverejnil fotografiu zachytávajúcu svoj vzájomný bozk, oznámilo dnes tamojšie ministerstvo spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra DPA, úrady v severomarockom meste Nádúr odovzdali 15-ročného chlapca a jeho 14-ročnú priateľku ich rodičom. Ďalšieho adolescenta, ktorého zadržali za to, že je autorom snímky, takisto prepustili. Trojicu mladých ľudí však bude v piatok vypočúvať súd.

Úrady umiestnili párik minulý týždeň do väzenia pre mladistvé osoby po tom, ako na nich miestna konzervatívna mimovládna organizácia podala súdnu sťažnosť za porušenie pravidiel slušného správania sa na verejnosti. Fotografia zobrazovala tínedžerov, ako si dávajú bozk pred budovou svojej školy.

Organizácia požaduje vyšetrenie prípadu, nie uväznenie trojice mladistvých, uviedol predseda organizácie, ktorá podala sťažnosť. Všetkým trom tínedžerom však teraz hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, píše agentúra.

Prípad vyvolal v Maroku protesty. "V tejto krajine je zločinom pobozkať dievča, ale nie je zločinom udrieť ju," vyhlásili tamojší aktivisti bojujúci za ochranu ľudských práv. Obeťou násilia sa podľa vládnych štatistík stáva 60 percent marockých žien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies