Tínedžerská heavymetalová kapela Unlocking The Truth podpísala zmluvu so Sony

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 14:01 • 2 min
Tínedžerská heavymetalová kapela Unlocking The Truth podpísala zmluvu so Sony

USA - Americká heavymetalová kapela Unlocking The Truth, ktorú tvoria traja tínedžeri z newyorského Brooklynu, podpísala s vydavateľstvom Sony Music Entertainment nahrávaciu zmluvu na dva albumy.

slovakia

left justify in out

Trinásťroční Malcolm Brickhouse (spev a gitara) a Alec Atkins (basgitara) spoločne s dvanásťročným Jaradom Dawkinsom (bicie) získali 60-tisíc dolárov (v prepočte približne 44-tisíc eur) na prvý album s prípadnou zálohou 350-tisíc dolárov (zhruba 257-tisíc eur) na druhú štúdiovku. Súčasťou zmluvy je aj opcia na ďalšie štyri albumy v hodnote 1,7 milióna dolárov (1,25 milióna eur), ktorú získajú v prípade, že ich prvé dva albumy budú úspešné. Vzhľadom na nízky vek členov kapely musel zmluvu schváliť manhattanský najvyšší súd.

 

Kapelu Unlocking The Truth založili v roku 2007 Brickhouse a Dawkins, a keď sa vďaka pouličným vystúpeniam stali známejšími, rozhodli sa, že potrebujú v skupine aj basgitaristu. Keďže však žiadneho nepoznali, naučili hrať na basgitare svojho kamaráta Aleca Atkinsa. V roku 2012 si ich potom vo Washington Square Parku na Manhattane všimol Steve Jordan, ktorý hráva na bicie v kapele Erica Claptona. Následne Unlocking The Truth vystúpili ako predkapela na koncerte Guns ‘N’ Roses v Las Vegas alebo na festivale Coachella. Video ich vystúpení na ulici videli aj predstavitelia Sony, ktorí oslovili ich manažéra Alana Sacksa. Ten si myslí, že Unlocking The Truth sa môžu stať novými tvárami rockovej hudby, keďže ide o černochov, ktorí vynikajú v heavy metale, čo je žáner, ktorému dominujú belosi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona