Zverstvo: Tínedžerku dvakrát skupinovo znásilnili a neskôr upálili!

NETKY.SK • 3 Január 2014, 16:05 • 2 min
Zverstvo: Tínedžerku dvakrát skupinovo znásilnili a neskôr upálili!

KALKATA - Indická tínedžerka sa stala obeťou dvoch skupinových znásilnení, neskôr zomrela po tom, ako ju podpálili dvaja komplici páchateľov.

slovakia

left justify in out

Prípad vo východoindickom meste Kalkata vyvolal vlnu protestov, informoval dnes denník Japan Times s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Skupina minimálne šiestich mužov po prvý raz napadla 16-ročné dievča 26. októbra neďaleko jej rodičovského domu v meste Madhjamgrám ležiacom približne 25 kilometrov severne od Kalkaty. Násilný čin sa zopakoval iba o deň neskôr, keď sa vracala z policajnej stane, kde bola ohlásiť prvé skupinové znásilnenie. Tragédia sa zavŕšila 23. decembra, keď ju útočníci podpálili. Zomrela 31. decembra v štátnej nemocnici, kde vyšetrovateľom stihla podať svedectvo o tom, že horľavinu na ňu vyliali dve osoby blízke obvineným páchateľom.

Prípad sa stal v čase, keď sa nachádzala sama doma. Výpoveď potvrdil aj ošetrujúci personál. Polícia zatkla prvých podozrivých v stredu, dva mesiace po prvom znásilnení. "Páchatelia moju dcéru umlčali, aby nemohla vypovedať o ich zločinoch," povedal otec mladej obete. Mená obvinených, ako ani identitu zavraždeného dievčaťa polícia zatiaľ nezverejnila z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania. 

V Kalkate vyšlo do ulíc niekoľko sto protestujúcich, ktorých šokovala brutalita zločinu. Hoci krajina po medializovanom prípade skupinového znásilnenia študentky prijala tvrdé právne opatrenia, obete podobných útokov sú v Indii naďalej zastrašované zo strany páchateľov, ako aj samotnej polície, píše denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies