Tínedžerka našla tehličku zlata: Nikto sa neprihlásil, môže si ju nechať

NETKY.SK • 5 Február 2016, 06:30 • 2 min
Tínedžerka našla tehličku zlata: Nikto sa neprihlásil, môže si ju nechať

BERLÍN - Nemecká tínedžerka si podľa slov polície môže nechať 500-gramovú tehličku zlata, ktorú minulý rok našla v alpskom jazere a následne ju odovzdala polícii. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Polícia v mestečku Berchtesgaden ležiacom v nemeckej spolkovej krajine Horné Bavorsko uviedla, že príslušným úradom sa vlastníka zlata vypátrať doposiaľ nepodarilo. To znamená, že 16-ročná dievčina, ktorá tehličku našla pred šiestimi mesiacmi, si ju už môže ponechať. Hodnota nájdeného zlata je približne 17.840 eur, spresnila AP.

 

Nemenované dievča našlo tehličku zlata v auguste v jazere Königssee na juhovýchode Nemecka pri hraniciach s Rakúskom, kde trávilo prázdniny. Tehličku objavilo približne dva metre pod hladinou jazera. Ako sa tam zlato dostalo doposiaľ známe nie je.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona