Tínedžerka, ktorá zabila novorodenca, neprišla na pojednávanie

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 17:12 • 2 min
Tínedžerka, ktorá zabila novorodenca, neprišla na pojednávanie

PREŠOV – Vypočutím svedkov a súdnych znalcov sa dnes konalo na Okresnom súde v Prešove hlavné pojednávanie s obžalovanou 19-ročnou Denisou V., ktorú prokuratúra viní z obzvlášť závažného zločinu vraždy novorodeného dieťaťa.

slovakia

left justify in out

K pôrodu malo dôjsť v obci Vechec v okrese Vranov nad Topľou 30. 10. 2015 v nočných hodinách na záhrade v mieste bydliska obžalovanej. Telíčko mŕtveho dievčatka našli susedia až na druhý deň popoludní pri svojom plote, kde ho podľa polície mala obžalovaná po pôrode prehodiť. Na dohodu o vine a treste ešte na predošlom pojednávaní obžalovaná nepristúpila.

 

Proces sa dnes konal bez prítomnosti obžalovanej. Senát predvolal na vypočutie jej rodičov, ktorí využili svoje právo nevypovedať, keďže ide o ich dcéru. Súd sa oboznámil s ich výpoveďami z prípravného konania, kde zhodne tvrdili, že o gravidite svojej dcéry nič nevedeli. Bola silnejšej postavy a nič si nevšimli, nemali ani vedomosť o tom, žeby mala nejakého chlapca. Okrem Denisy majú ešte osem ďalších detí, ktoré zvlášť otec prísne vychováva. Obžalovaná sa otca bála. V inkriminovanú noc nepočuli žiadne podozrivé zvuky a na druhý deň odišli skoro ráno k lekárovi a nezdržiavali sa doma.

 

Svedkyňa Iveta R. dnes vypovedala, že ráno po skutku odišla o 6.45 h do práce a nič si na dvore nevšimla. Popoludní, keď sa vrátila domov, videla na pozemku cudzieho malého psa a myslela na to, že v plote musí byť diera. Všimla si ešte niečo, čo považovala za zajaca. Keďže mali doma veľkého psa, ľudia im občas hodili na dvor zvyšky mäsa, sused choval zajace, preto tomu nevenovala pozornosť. Chvíľu sa zdržala doma, kde boli na návšteve jej dcéry a vnúčatá. Deti sa potom išli vonku hrať a zakrátko sa vrátili s tým, že našli niečo ako malé dieťa. Svedkyňa najprv tomu neverila, ale na mieste nálezu zistila, že ide o novorodenca, ktorý mal jednu nôžku obhryzenú asi psom. Privolala švagra od susedov a nález oznámili na polícii.

 

Svedkyňa vypovedala, že na dvore, kde býva obžalovaná, zbadala za plotom krv a nejaké pohodené šaty. Keď volala po nájdení telíčka susedov, objavila sa iba obžalovaná a pôsobila ako v šoku. Jej rodičia ešte neboli doma. Svedkyňa uviedla, že o tehotenstve Denisy nevedela, ale spozorovala, že akosi pribrala a počula v osade na jej adresu podobné narážky. Kým sa nestala tragédia, nevenovala tomu pozornosť.

 

Denisa V. je obžalovaná aj z krádeže v jednom z vranovských obchodných reťazcov. Išlo však o nízku sumu za cukrovinky, ktoré zachytil strážnik, čím k priamej škode nedošlo. Súd odročil pojednávanie za účelom ďalšieho dokazovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies