Tínedžera (16) zatkli v jeho dome v Paríži za údajné plánovanie útoku

NETKY.SK • 11 September 2016, 23:26 • 2 min
Tínedžera (16) zatkli v jeho dome v Paríži za údajné plánovanie útoku

PARÍŽ - Šestnásťročného chlapca zatkli v jeho dome v Paríži za údajné plánovanie útoku, ktorý mal podniknúť tento víkend. Premiér Manuel Valls pritom varoval, že približne 15.000 ľudí vo Francúzsku zrejme prechádza procesom radikalizácie.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ bezpečnostných zložiek dnes oznámil, že tínedžera zatkli v sobotu po tom, čo francúzske tajné služby "odhalili hrozbu".

 

Predstaviteľ dodal, že prípad nesúvisí z tohtotýždňovým zatknutím štyroch žien a muža za prekazené teroristické útoky, vrátane jedného neďaleko slávnej katedrály Notre-Dame.

 

Tajní agenti podozrievali chlapca, že plánuje tento víkend uskutočniť útok nožom na verejnom mieste, uviedol zdroj z justície. Odmietol však konkretizovať názov miesta, kde malo k útoku dôjsť, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Tínedžer bol už v domácom väzení kvôli výnimočnému stavu vo Francúzsku, v rámci ktorého sú pod mimoriadnym dohľadom úradov desiatky ľudí.

 

Francúzsky premiér Valls dnes v interview znovu pripomenul, že ohrozenie Francúzska teroristickými útokmi je na najvyššej úrovni a "každý deň nejaký útok prekazíme... aj teraz, keď vám o tom hovorím".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies