Tínedžer sa odpálil na svadbe v Turecku: Zomrelo najmenej 54 ľudí z toho 29 detí

NETKY.SK • 22 August 2016, 13:59 • 2 min
Tínedžer sa odpálil na svadbe v Turecku: Zomrelo najmenej 54 ľudí z toho 29 detí

ISTANBUL - Medzi viac ako 50 obeťami sobotňajšieho útoku na svadobčanov na juhovýchode Turecka bolo aj najmenej 29 detí a tínedžerov mladších než 18 rokov. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na turecké médiá.

slovakia

left justify in out

Samovražedný útok na svadobčanov v meste Gaziantep spáchal v sobotu maloletý atentátnik vo veku 12-14 rokov. O život prišlo najmenej 54 ľudí vrátane trojmesačného dieťaťa a ďalších 69 utrpelo zranenia, z toho 17 je v kritickom stave, uviedla televízia CNN Türk.

 

 

 

Spomedzi 29 nedospelých osôb, ktoré zahynuli, je 22 detí mladších než 14 rokov.

 

Prokurdská Ľudovodemokratická strana (HDP) potvrdila, že išlo o svadbu jedného z jej členov. Ženích je medzi zranenými, zatiaľ čo nevesta vyviazla bez ujmy.

 

 

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan z útoku obvinil džihádistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktorá opakovane útočí aj na tureckých Kurdov.

 

Väčšinu z obetí (44) sa už podarilo identifikovať. Na mieste útoku sa našli zvyšky pásu s výbušninami, ktorým bol zrejme opásaný atentátnik.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona