Tínedžer (17) dostal vyhrážky smrťou za články o Charlie Hebdo v školských novinách

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 06:36 • 2 min
Tínedžer (17) dostal vyhrážky smrťou za články o Charlie Hebdo v školských novinách

PARÍŽ - Učitelia, rodičia a aktivisti za slobodu médií vyzvali francúzsku políciu, aby konala po tom, ako parížsky tínedžer dostal vyhrážky smrťou za vydanie školských novín, venované útoku islamských extrémistov na satirický týždenník Charlie Hebdo.

slovakia

left justify in out

Sedemnásťročný študent a zároveň šéfredaktor novín na strednej škole Marcelina Berthelota na parížskom predmestí Saint-Maur des Fossés dostal sedem vyhrážok, ako informovala organizácia Reportéri bez hraníc. Medzi vyhrážkami boli aj listy zaslané spolu s nábojmi a hákovými krížmi - niektoré mu poslali domov, ostatné mu nechali v jeho uzamykateľnej školskej skrinke.

 

Špeciálne vydanie školských novín obsahovalo eseje a básne o útoku na týždenník Charlie Hebdo zo 7. januára. Medzi 12 zabitými obeťami bol aj otec jedného študenta tejto školy, informovala tlačová agentúra AP.

 

Učitelia školy sa vyhrážali, že prestanú pracovať, a vyjadrili znepokojenie, že polícia nepodniká dostatočné kroky na ochranu školy ani pre zastavenie vyhrážok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies