Tina Turner podstúpila transplantáciu obličky

NETKY.SK • 7 Október 2018, 09:50 • 2 min
Tina Turner podstúpila transplantáciu obličky

LONDÝN - Americká speváčka Tina Turner prezradila, že podstúpila transplantáciu obličky, pričom orgán jej daroval jej manžel Erwin Bach.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatosemročná speváčka vo svojej autobiografii uviedla, že trpela obličkovým ochorením a činnosť jej obličiek sa stále zhoršovala. Jej manžel sa preto ponúkol, že jej jednu svoju obličku daruje. Podľa vlastných slov bola "ohromená jeho enormnou ponukou". Po operácii bola vraj šťastná a odľahlo jej, že "to celé prežili".

Turner sa za nemeckého hudobného producenta Bacha vydala v roku 2013 po dlhoročnom vzťahu. Výňatky z jej autobiografie "Tina Turner: My Love Story" zverejnil v sobotu denník Daily Mail. V Británii a Severnej Amerike kniha vyjde neskôr počas októbra. Tina Turner v nej povzbudzuje ľudí, aby sa dali zaregistrovať ako darcovia orgánov a zachránili tak ľudské životy.

Tina Turner, občianskym menom Anna Mae Bullock, svoju kariéru odštartovala v druhej polovici 50. rokov v kapele Kings of Rhythm. Z nej vzišla formácia Ike & Tina Turner Revue, v ktorej pôsobila s vtedajším manželom a vďaka ktorej sa preslávila. Duo v roku 1991 zaradili do Rock'n'rollovej siene slávy. Speváčka má na svojom konte osem cien Grammy a na celom svete predala takmer 200 miliónov albumov. K jej najväčším hitom patria skladby What’s Love Got To Do With It, Private Dancer, We Don't Need Another Hero, The Best alebo jedna z najznámejších piesní z bondoviek GoldenEye. Magazín Rolling Stone ju zaradil do svojho rebríčka 100 najlepších interpretov a interpretiek všetkých čias a označil ju za "kráľovnú rock'n'rollu".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies