Tina a Nia sa v latino-tanečnej novinke Majsa lúčia so svojimi polovičkami

NETKY.SK • 27 Október 2021, 12:19 • 2 min
Tina a Nia sa v latino-tanečnej novinke Majsa lúčia so svojimi polovičkami

V aktuálne vydanej skladbe sa spájajú dve hudobné generácie. Tina nám prinášala hity už na začiatku storočia a vlani sa vrátila späť vďaka nahrávke Čo ak. Nia sa širšej hudobnej verejnosti predstavila až pred dvomi mesiacmi vďaka songu Papier, ktorý na YouTube presiahol hranicu 124 000 pozretí.

slovakia

left justify in out

Chytľavý refrén aktuálnej skladby pomôže skladbe dostať sa na výslnie dnešných sociálnych sietí a iste tomu pomôže aj hviezdny featuring v podobe rodáčky z Prešova, Tiny. 

Nia pracuje na svojej tvorbe s priateľom Filipianom už 7 rokov, no prelomovým bol až tento. Jej debutový song Papier predchádzal piesni Napíš mi, obe dostali vlastný videoklip a nachádzajú sa na youtubovom kanáli speváčky. Na ňom tiež nájdeme množstvo coverov, ktoré predchádzali jej populárnej slovenskej tvorbe. Featuring jej kariéry prichádza až dnes a nejde  len tak o nejakú spoluprácu.

 

 

Tina odštartovala svoju hudobnú cestu v roku 2003. V nasledujúcich rokoch vydala, dnes stále známe skladby, Story a Viem, že povieš áno. Za ne a za celú svoju vtedajšiu tvorbu získala niekoľko ocenení. V roku 2004 sa dokonca stala Objavom roka a bola najhranejšou slovenskou speváčkou v našich rádiách.

 

Možno vás zaujme: Naše trio Kiss My Ex! ocenili Dua Lipa aj Coldplay

 

Bola predskokankou legendárnych The Black Eyed Peas, spolumoderovala česko-slovenskú verziu televíznej súťaže SuperStar a jej štvrtý štúdiový album S.E.X.Y z roku 2011 krstil Róbert Fico.

Zviditeľnila sa tiež songom Si sám a spoluprácou s raperom Rytmusom na legenárnej skladbe Príbeh. Okrem týchto významných počinov sa jej v živote narodili aj synček Leo a dcérka Tia Lilianna. Jej comeback bol však ukážkový; v spolupráci s Jozefom Engererom potešili naše uši skvelou akustickou baladou Čo ak. Odvtedy už spolupracovala s Alanom Murínom, Majselfom, ADissom či Tomášom Maštalírom.

 

 

S posledným menovaným nahrali titulnú skladbu Jedno ráno k filmu Známi neznámi, ktorý predstavuje slovenskú verziu filmu Perfetti sconosciuti. Tina prostredníctvom tohto singlu ukazuje fanúšikom svoju ďalšiu hudobnú tvár a podľa jej slov nejde o ich posledné spojenie: "Po mnohých singloch s vážnymi témami som sa rozhodla pre odľahčenejšiu, čo však v žiadnom prípade neuberie kvalite, práve naopak. Filipian aj Nia majú v sebe obrovský potenciál a som rada, že sme sa našli, máme pred sebou ešte veľa projektov."  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona