Tímy World Tour budú bojkotovať tímovú časovku na MS

NETKY.SK • 10 August 2016, 17:29 • 2 min
Tímy World Tour budú bojkotovať tímovú časovku na MS

BRATISLAVA - Všetkých osemnásť tímov s najvyššou licenciou World Tour sa chystá odbojkotovať tímovú časovku na októbrových majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v katarskej Dauhe. Asociácia profesionálnych cyklistických tímov (AIGCP) v stredu pred začiatkom individuálnych časoviek na olympijských hrách v Riu de Janeiro oznámila, že jej členovia sa rozhodli protestovať proti Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorá odštartovala konflikt rozšírením kalendára World Tour od budúcej sezóny o desať nových podujatí. Dokopy ich bude až 37.

slovakia

left justify in out

UCI od tímov World Tour vyžaduje účasť na každých pretekoch v kalendári tejto kategórie, ale tiež sú povinné zúčastniť sa na tímovej časovke na svetovom šampionáte. Zástupcovia AIGCP tvrdia, že UCI nereaguje na požiadavky tímov a ak sa nezmenia pomery, v tímovej časovke sa na MS nepredstavia najlepšie zoskupenia.

 

"Podmienky účasti, ktoré neexistujú v žiadnom inom športe, sú nepopierateľne urážajúce a odhaľujú zneužitia právomocí zo strany UCI. Očakáva sa, že všetky tímy World Tour vynechajú tímovú časovku na majstrovstvách sveta, dokým nebudú zrušené takéto praktiky," uvádza sa v stanovisku AIGCP.

 

Tímová časovka je divácky veľmi atraktívna disciplína a pre Slovensko bola v posledných rokoch mimoriadne úspešná vďaka Petrovi Velitsovi, ktorý je trojnásobným majstrom sveta z rokov 2012, 2013 a 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies