Tímovú časovku vyhral BMC, Bora s Petrom Saganom skončila na 7. mieste

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 18:42 • 2 min
Tímovú časovku vyhral BMC, Bora s Petrom Saganom skončila na 7. mieste

LIDO DI CAMAIORE - Víťazom úvodnej etapy cyklistických pretekov Tirreno-Adriatico zaradených do prestížneho seriálu WorldTour, tímovej časovky na 21,5 km so štartom aj cieľom v Lido di Camaiore, sa stalo družstvo BMC Racing. Americký tím so švajčiarskym zázemím triumfoval s náskokom 4 sekundy pred družstvom Mitchelton-Scott a 9 sekúnd pred Teamom Sky na čele s Christopherom Froomom. Nemecké zoskupenie Bora-Hansgrohe so Slovákom Petrom Saganom obsadilo 7. priečku s odstupom 30 sekúnd na víťazný BMC Racing. V tímovej časovke s rovinovým profilom, ale s nepríjemným vetrom, sa predstavilo 22 tímov.

slovakia

left justify in out

Prvým lídrom priebežnej celkovej klasifikácie sa stal člen tímu BMC Racing, taliansky tridsiatnik Damiano Caruso. Práve Caruso si oblečie modrý, resp. azúrový dres do utorkovej 2. etapy, ktorá bude merať 167 km a povedie z Camaiore do Follonica. Za Carusom nasledujú v celkovom poradí v rovnakom čase jeho traja tímoví kolegovia - Austrálčania Rohan Dennis a Patrick Bevin a tiež Belgičan Greg van Avermaet. Zostávajúce trio víťazného tímu v stredajšej tímovej časovke tvoria Alberto Bettiol, Stefan Küng a Michael Schär. Prví štyria jazdci Bora-Hansgrohe na cieľovej čiare, čiže Maciej Bodnar, Rafal Majka, Davide Formolo a Peter Sagan, pôjdu do 2. etapy s odstupom 30 sekúnd.

"Bol to pre nás v tíme dobrý deň. Vedeli sme, že to bude náročné proti silným súperom, ale sme spokojní. Myslím si, že BORA-hansgrohe sa výrazne zlepšila v porovnaní s minulým rokom, najmä v časovkách sme urobili krok dopredu. Tvrdá práca našich koučov a pretekárov aj v mimosezónnom období sa vypláca. Tirreno-Adriatico sú dlhé a náročné preteky, ale úvod nám vyšiel," uviedol Peter Sagan podľa tímového webu bora-hansgrohe.com.

Peter Sagan je zároveň jediný Slovák na Tirreno-Adriatico 2018. Od roku 2012 ani raz nechýbal na Pretekoch dvoch morí a predviedol dovedna sedem víťazných etapových koncoviek. Predvlani útočil aj na celkový triumf, ktorý mu o jedinú sekundu vyfúkol veľký rival Van Avermaet. Sagan je aj štvornásobným víťazom bodovacej súťaže na Tirrene.

"Tirreno-Adriatico mám veľmi rád, keďže sme v Taliansku a ja som doma. Bez Richieho Porteho nemáme určeného konkrétneho lídra pre celkovú klasifikáciu, ale ktovie, možno sa ním stanem práve ja. Máme však aj Grega van Avermaeta, takže uvidíme ako sa to bude odvíjať deň po dni. Čo sa týka dnešnej časovky, bola náročná pre všetkých rovnako, ale snažili sme sa tlačiť na plyn až do konca. Neviem, či v závere fúkalo menej, ale sme šťastní, že sme zvíťazili," povedal Damiano Caruso, cituje ho portál Cyclingnews.

 

img

Foto: 
 

 

Tirreno-Adriatico 2018 - výsledky:

1. etapa - tímová časovka: Lido di Camaiore - Lido di Camaiore (21,5 km): 1. BMC Racing 22:19 min, 2. Mitchelton-Scott +4 s, 3 Team Sky +9, 4. Quick-Step Floors +15, 5. Sunweb +25, 6. Kaťuša-Alpecin +28, 7. Bora-Hansgrohe +30.

Poradie po 1. etape: 1. Damiano Caruso (Tal.) 22:19 min, 2. Rohan Dennis, 3. Patrick Bevin (obaja Aus.) všetci BMC Racing, 4. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing - všetci rovnaký čas ako líder, 5. Luke Durbridge (Aus.), 6. Daryl Impey (JAR) obaja Mitchelton-Scott +4 s,... Peter Sagan (SR) Bora-Hansgrohe +30 s.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona