Tímovú časovku na Eneco Tour vyhral tím BMC, lídrom opäť Dennis

NETKY.SK • 23 September 2016, 16:55 • 2 min
Tímovú časovku na Eneco Tour vyhral tím BMC, lídrom opäť Dennis

SITTARD-GELEEN - Tímová časovka na 12. ročníku cyklistických pretekov Eneco Tour sa v piatok popoludní skončila triumfom favorizovaného amerického tímu BMC Racing.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri sveta v tejto disciplíne dominovali na trati okolo mesta Sittard-Geleen (20,9 km) v juhovýchodnom Holandsku s náskokom 8 sekúnd pred belgickým zoskupením Etixx-Quick Step a 23 sekúnd pred holandským tímom LottoNL-Jumbo.

 

Tím Tinkoff s prvým mužom priebežnej celkovej klasifikácie Petrom Saganom skončil na 8. mieste s odstupom 34 sekúnd. Znamená to, že Sagan prišiel o biely dres lídra pretekov. Staronovým vedúcim pretekárom je Austrálčan Rohan Dennis, Sagan klesol na štvrtú priečku s mankom 27 sekúnd. Aj druhá pozícia na priebežnom pódiu patrí jazdcovi BMC, Američanovi Taylorovi Phinneymu (+16), tretí je nemecký motor Etixxu-Quick Step Tony Martin (+24).

 

"Máme za sebou dobrú tímovú časovku, ale zďaleka nie je o všetkom rozhodnuté. Do konca pretekov zostávajú dve etapy, z toho jedna so šprintérskym záverom a Zlatým kilometrom a tam všade môže Peter Sagan získať bonifikačné sekundy. Dnešná časovka bola tiež dobrým testom pred majstrovstvami sveta v Katare," povedal Rohan Dennis v prvej reakcii pre organizátorov pretekov.


Preteky Eneco Tour vyvrcholia počas víkendu záverečnými dvoma etapami a Peter Sagan rozhodne nie je bez šance na celkový triumf, ktorý by mu prinavrátil prvú priečku v hodnotení WorldTour z pohľadu celej sezóny. Momentálne na nej tróni Kolumbijčan Nairo Quintana.

Výsledky - Eneco Tour 2016 - piatok:
5. etapa (Sittard-Geleen - Sittard-Geleen, 20,9 km): 1. BMC Racing 23:11 min, 2. Etixx-QuickStep +8, 3. LottoNL-Jumbo +23, 4. Movistar +25, 5. IAM Cycling +26, 6. Lotto Soudal +29, 7. Giand-Alpecin, 8. Tinkoff +34

Poradie po 5. etape: 1. Rohan Dennis (Aus.) BMC Racing 13:40:47 h, 2. Taylor Phinney (USA) BMC Racing +16 s, 3. Tony Martin (Nem.) Etixx - QuickStep +24, 4. Peter Sagan (SR) Tinkoff +27, 5. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - QuickStep +27, 6. Jos van Emden (Hol.) LottoNL-Jumbo +28.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona