Tím z martinského kempu pocestuje do Innsbrucku, lídrami Puliš a Majdan

NETKY.SK • 26 Január 2016, 12:18 • 2 min
Tím z martinského kempu pocestuje do Innsbrucku, lídrami Puliš a Majdan

MARTIN - S 23 hráčmi najvyššej domácej súťaže sa na utorňajšom kempe v Martine stretol tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger. Okrem tréningovej jednotky im oznámil, že v tomto zložení sa stali súčasťou Olympijského tímu, ktorý sa pod vedením Petra Oremusa predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Výber do 23 rokov by mali v Innsbrucku potiahnuť najmä lídri tipsportligových štatistík Juraj Majdan s Radovanom Pulišom. Cíger na úvod kempu hráčov privítal, no na ľad s nimi nevykorčuľoval. Tréning viedol ligový tréner Dukly Trenčín Ján Kobezda, ktorý bude spoločne s Pavlom Paukovčekom asistovať Petrovi Oremusovi na turnaji v Rakúsku. Okrem nich do Martina prišiel aj generálny manažér Olympijského výberu Žigmund Pálffy, Cígerov realizačný tím už rozšíril aj doterajší kouč dvadsiatky Ernest Bokroš. "Na zraz sme povolali hráčov, ktorí budú tvoriť olympijský výber. Pozorovali sme ich dlhšie, po kempe ešte prichystáme svoje názory a budeme ich komunikovať s asistentmi. Tento výber pocestuje do Innsbrucku, my sa už sústredíme na Slovakia Cup," ozrejmil TASR šéf reprezentačnej striedačky.

 

Martin hostil už tretí reprezentačný kemp v prebiehajúcej sezóne. Jednodňové sústredenie vo Zvolene a Trenčíne si v decembri pochvaľovali ako hráči, tak aj tréneri a inak tomu nebolo ani v srdci Turca. Výber utorňajšieho dejiska bol vyústením logických i praktických dôvodov. "Snažíme sa to rozhodiť tak, aby aj hráči, ktorí prídu z východu, nemerali zbytočne dlhú cestu. Je to súčasť našej filozofie, aj preto sme chceli kempy rozložiť po celom Slovensku. V Žiline sme to nechceli robiť, hoci nás tam čaká najbližší turnaj. Zvolili sme Martin a spojili sme príjemné s užitočným, keďže s Robom Švehlom odtiaľto pochádzame," zdôvodnil Cíger.

 

Štyridsaťšesťročný kormidelník chcel, aby sa Olympijský výber stretol ešte pred zrazom a spoločne s trénermi sa dobre spoznal. Práve jednodňové stretnutia počas voľných utorkov v tipsportligovom programe boli jednou z hlavných náplní filozofie nového vedenia slovenskej reprezentácie. "Istým spôsobom sa dôvody zorganizovania kempov opakujú, je to dlhodobý proces. Hľadáme kontakt s hráčmi, aby sme ich mali pod kontrolou. Ide o širší okruh, sú to chlapci z našej ligy a počas sezóny nie je veľa príležitostí na to, aby sme ich viac spoznali. Bolo by zbytočné volať na jednodňové kempy hráčov z Čiech alebo zo zahraničia, preto sme aj teraz zvolili prioritne chlapcov z domácej súťaže. Pre nich je to dobré, pretože sú v povedomí, po takýchto zrazoch je ich lepšie vidno aj v zápasoch. Je o nich záujem, navyše fanúšikovia si všímajú, že boli v reprezentácii a opäť im stúpa kredit. Ide aj o psychologický ťah," dodal Cíger.

 

Lídrami mladého ligového výberu v Rakúsku by mali byť Radovan Puliš s Jurajom Majdanom, ktorým sa v prebiehajúcom ročníku bodovo darí. Majdan spoločne s Lukášom Hvilom a 43 bodmi vedie tímové bodovanie v Banskej Bystrici, Puliš zasa vo Zvolene statočne sekunduje najproduktívnejšiemu hráčovi celej súťaže Kamilovi Brabencovi. S generálnym manažérom výberu Žigmundom Pálffym sa kontaktovali prvý raz až v Martine. "Na zraz nás pozvali klasickou pozvánkou, až teraz sme sa s ním stretli. Vnímam to pozitívne. S chalanmi sme opäť pokope, kemp je dobrá myšlienka," vyslovil sa Puliš pre TASR. Najlepší kanonier uplynulej sezóny vie, že v Innsbrucku sa od neho budú očakávať výkony hodné lídra. "Som si toho vedomý, dúfam, že svoju úlohu potvrdím a vybojujem si miesto aj v 'áčku' trénera Cígera," dodal.

 

Premiéru v najcennejšom drese si v Rakúsku odkrúti ešte len 17-ročný center Marián Studenič. Pozvánka do reprezentácia ho zaskočila, no zároveň potešila. "Bol som veľmi prekvapený, keď mi to mama povedala, vážne som tomu nemohol uveriť. Postupom času ma to ale potešilo. Som rád, že som mohol do Martina prísť," povedal pre TASR. Pod vedením Petra Oremusa bude čakať na svoj debut, túžba zahrať si za Slovensko na medzinárodnom ľade je, pochopiteľne, veľká. "Viem, že mám šancu, no teraz je to už len na mne. Budem rád, ak ma tréneri vezmú. Hokej hrám preto, aby ma to bavilo, každú chvíľu na ľade si chcem užiť a toto by bola ideálna príležitosť."

 

Na kemp v Martine sa dobre naladil aj brankár Zvolena Samuel Baroš. Keďže víkendový All Star duel v Nitre neabsolvoval, chuť do ďalšej tvrdej práce nabral v rodinnom kruhu. "Cez víkend som bol konečne doma, väčšinou som oddychoval a vybavil som si v Bratislave nejaké veci. Teším sa na ďalšiu výzvu. Už to tu celkom poznám, viem do čoho idem. Dúfam, že ukážem, čo viem a trénerom sa to bude pozdávať. Netuším, akú šancu mám dostať sa do bránky, to nechám na kompetentných. Nedávno sa však skončil bojkot, takže zrejme bude väčšia konkurencia na všetkých postoch. Ostáva mi len jediné, chytať a dúfať," vyznal sa pre TASR.

 

Zloženie Olympijského výberu SR:

brankári: Michal Dzubina (MHC Martin), Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

obrancovia: Mislav Rosandič (HC’05 B. Bystrica/HC Slovan Bratislava), Radek Deyl, Miroslav Macejko (HC Košice), Andrej Hatala, Matúš Holenda (obaja Dukla Trenčín), Adrián Sloboda (HKM Zvolen), Patrik Bačík (MHC Martin/HC Slovan Bratislava), Lukáš Matejka (MHC Martin)

útočníci: Patrik Lamper, Juraj Majdan, Tomáš Zigo (všetci HC '05 Banská Bystrica), Tomáš Hrnka (HC Košice), Peter Galamboš (MHC Martin), Radoslav Macík (HK Nitra), Patrik Koyš, Lukáš Paukovček, Richard Rapáč (všetci HK Poprad), Marián Studenič (HK 36 Skalica), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Radovan Puliš (HKM Zvolen/HK Slovan Bratislava)

náhradníci: Filip Surovka (MHC Martin), Jozef Tibenský (ŠHK 37 Piešťany), Denis Rehák (HK Dukla Trenčín), Václav Stupka (MsHK Žilina)

 

Program Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku (11.-13. februára 2016)

11. februára: SLOVENSKO - Francúzsko /16.30/

12. februára: SLOVENSKO - Rakúsko /20.20/

13. februára: SLOVENSKO - Slovinsko /12.30/

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona