Tím Virgin bude súťažiť pod ruskou vlajkou

NETKY.SK • 8 Február 2011, 12:46 • 2 min
Tím Virgin bude súťažiť pod ruskou vlajkou

Tím Virgin bude súťažiť pod ruskou vlajkou

slovakia

left justify in out

img

Britský tím F1 Virgin Racing bude túto sezónu súťažiť s ruskou licenciou. Dohodol sa totiž na partnerstve s ruským výrobcom automobilov Marussia Motors. Informoval o tom samotný tím F1.
      Prezident stajne Graeme Lowdon na predstavení nového monopostu MVR-02 uviedol, že na túto zmenu už dostal súhlas aj od Britskej asociácie motošportu (MSA).
      Po tíme Midland, ktorý v F1 súťažil v roku 2006 a neskôr sa z neho stal Spyker a terajšia Force India, bude Virgin druhým ruským tímom v doterajšej histórii F1.
      Nový monopost, ktorý podobne ako predošlý, celý navrhli pomocou počítačov bez použitia vzduchového tunela, by mal podľa šéfa tímu Johna Bootha reprezentovať veľký krok vpred.
      "Minulú sezónu sme mali ťažký, ale nesmierne prospešný vstup do F1. Rok 2011 bude celý o napredovaní a dosiahnutí solídnych výsledkov. MVR-02 je skutočným krokom vpred v každej oblasti a výsledkom tvrdej práce, ktorú sme do tohto auta vložili počas 12 mesiacov vývojárskeho programu," vyhlásil Booth počas predstavenia nového monopostu.
      Partnerom skúseného Nemca Tima Glocka v tíme Virgin bude belgický nováčik Jerome D`Ambrosio.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona