Tím USA na MS 2016 je skoro kompletný, pribudol aj Hinostroza

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 16:58 • 2 min
Tím USA na MS 2016 je skoro kompletný, pribudol aj Hinostroza

COLORADO SPRINGS - Hlavný tréner americkej hokejovej reprezentácie pre májové majstrovstvá sveta John Hynes už má takmer kompletný tím.

slovakia

left justify in out

Najnovším prírastkom mužstva sa stal útočník Vinnie Hinostroza z klubu farmárskej AHL Rockford IceHogs. Američania majú aktuálne v kádri troch brankárov, šiestich obrancov a trinástich útočníkov. Za USA na šampionáte nastúpi iba 18-ročný útočník Auston Matthews zo švajčiarskeho mužstva Zürich SC Lions, ktorý sa pravdepodobne stane jednotkou v júnovom drafte nováčikov NHL.

 

V tíme USA nechýba iný útočník Matt Hendricks, ktorý na MS 2015 v Česku priviedol Američanov k bronzu v pozícii kapitána. Zo súčasnej nominácie je najstarší, ako jediný má po tridsiatke. Kvarteto hráčov amerického mužstva zatiaľ nedovŕšilo ani 20 rokov (Auston Matthews, Noah Hanifin, Dylan Larkin a Kyle Connor). Tím USA sa na MS 2016 predstaví v základnej B-skupine v Petrohrade a jeho súperom bude aj Slovensko.

Káder hokejovej reprezentácie USA na MS 2016:
Brankári: Mike Condon (Montreal Canadiens/NHL), Keith Kinkaid (New Jersey Devils/NHL), Thatcher Demko (Boston College/NCAA)
Obrancovia: Noah Hanifin (Carolina Hurricanes/NHL), Jake McCabe (Buffalo Sabres/NHL), Connor Murphy (Arizona Coyotes/NHL), Chris Wideman (Ottawa Senators/NHL), David Warsofsky (New Jersey Devils/NHL), Brady Skjei (New York Rangers/NHL)
Útočníci: J.T. Compher, Kyle Connor, Tyler Motte (všetci University of Michigan/NCAA), Nick Foligno (Columbus Blue Jackets/NHL), Matt Hendricks, Patrick Maroon (obaja Edmonton Oilers/NHL), Auston Matthews (Zürich SC Lions/Švaj.), Miles Wood (Boston College/NCAA), Vinnie Hinostroza (Rockford IceHogs/AHL), Jordan Schroeder (Minnesota Wild/NHL), Luke Glendening, Dylan Larkin (obaja Detroit Red Wings/NHL), Hudson Fasching (Buffalo Sabres/NHL)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies