Tím TalentumSAP z Košíc skončil druhý v stredoeurópskom finále FIRST LEGO League

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 14:48 • 2 min
Tím TalentumSAP z Košíc skončil druhý v stredoeurópskom finále FIRST LEGO League

BRATISLAVA - Košický tím TalentumSAP sa umiestnil na druhom mieste v stredoeurópskom finále robotickej súťaže FIRST LEGO League (FLL).

slovakia

left justify in out

Siedmi mladí odborníci uspeli v nemeckom Regensburgu v konkurencii 24 tímov zo siedmich krajín, pričom zaznamenali zatiaľ najlepšie umiestnenie Slovákov v histórii súťaže. Okrem toho si družstvo v zložení Mária Kuczik, Oszkár Urbán, Maximilian Pándy, Olivér Dávitko, Ján Pavol Luby, Norman Kovács a Matúš Pačuta vybojoval účasť v kvalifikácii na Svetový festival FLL. Ten sa uskutoční od 26. do 29. apríla v St. Louis v americkom štáte Missouri. 

Do stredoeurópskeho kola sa tento rok prihlásilo rekordných 955 tímov detí vo veku 10 až 16 rokov, vrátane ďalšieho slovenského tímu - IT-PRO-BESST z Trnavy. V rámci FLL sa súťaží v štyroch kategóriách - Robot Game, Robot Design, Team Work a Research Project. Mladým Košičanom sa podarilo s ich projektom na záchranu netopierov ovládnuť poslednú menovanú.

 

Druhé miesto získali v kategórii Team Work, kde sa kladie dôraz aj na takzvanú Live Challenge - programátorské a konštrukčné úlohy, ktoré tímy riešia autonómne s pomocou lego robotov za stanovený čas pod dohľadom poroty. Vyrovnaný výkon vo všetkých štyroch kategóriách im v súčte vyniesol druhé miesto v celkovom hodnotení. Spomínaní IT-PRO-BESST obsadili štvrté miesta v kategóriách Robot Game a Robot Design, pričom v celkovom hodnotení skončili na desiatom mieste. 

"Sme nesmierne radi, že naše niekoľkoročné snaženie bolo takto vysoko ocenené. Ďakujem celému tímu za cieľavedomú prácu, ktorá teraz priniesla svoje ovocie," uviedla mentorka TalentumSAP Angelika Haneszová, ktorá viedla tím spolu so Zoltánom Szitásom ml.

 

"Musíme opäť s hrdosťou zagratulovať všetkým členom TalentumSAP k ich úspechom. Opakovane potvrdzujú vysokú úroveň nielen technických, ale aj jazykových schopností našich mladých ľudí. Sme radi, že tento projekt tak výborne reprezentuje celé Slovensko. Verím, že sa im podarí prebojovať aj do celosvetového finále v USA," doplnil na záver Richard Guga, generálny riaditeľ spoločnosti SAP Slovensko, ktorá tím podporuje. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies