Tím Sky suspendoval Henaa pre nezrovnalosti v biologickom pase

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 16:47 • 2 min
Tím Sky suspendoval Henaa pre nezrovnalosti v biologickom pase

MANCHESTER - Tím Sky dočasne suspendoval kolumbijského cyklistu Sergia Henaa pre nezrovnalosti v jeho biologickom pase v sezónach 2011 až 2015. Dvadsaťosemročný vrchár čelil podobným problémom už pred dvoma rokmi.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) informovala Henaa, že v období od augusta 2011 do júna 2015 sa dopustil možného previnenia voči antidopingovým pravidlám. Príčinou nezrovnalostí môže byť cyklistov pôvod, keďže Kolumbijčan vyrastal a dlhodobo trénoval vo vyššej nadmorskej výške.

 

Henao dostal možnosť celú záležitosť vysvetliť. "Som pokojný a zároveň presvedčený, že sa celá vec čoskoro vyrieši a ja budem môcť opäť pretekať," uviedol Henao v tímovom vyhlásení, z ktorého citovala agentúra dpa.

 

Podobné nezrovnalosti v biologickom pase prenasledovali aj Čecha Romana Kreuzigera, ale po dlhom boji UCI stiahla voči nemu obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies