Tím Sky si chce poistiť trojnásobného víťaza Tour de France, ponúkol mu predĺženie zmluvy

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 10:07 • 2 min
Tím Sky si chce poistiť trojnásobného víťaza Tour de France, ponúkol mu predĺženie zmluvy

Düsseldorf - Trojnásobný víťaz Tour de France, Brit Chris Froome je blízko k predĺženiu zmluvy s tímom Sky až do roku 2021.

slovakia

left justify in out

"Sme vo finálnej fáze rokovaní o predĺžení," povedal 32-ročný Froome s tým, že definitívne by mali vec uzavrieť ešte pred sobotňajším štartom tohtoročnej Tour v nemeckom Düsseldorfe.

 

Froome vyhral uplynulé dva ročníky Tour a aj teraz patrí k topfavoritom. "Som motivovaný ako vždy," zdôraznil. Podľa vlastných slov chce na najvyššej úrovni jazdiť ešte päť-šesť rokov: "Cítim, že som stále celkom mladý na špičkovú cyklistiku."

 

Brit má šancu opäť sa priblížiť ku kvartetu Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault a Miguel Indurain - všetci štyria vyhrali Tour de France vo svojej kariére päťkrát a sú na čele historických tabuliek. Doteraz najstarším víťazom Tour je Belgičan Firmin Lambot, ktorý triumfoval v roku 1922 vo veku 36 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies