Tím, ktorý v Číne prešetroval pôvod pandémie koronavírusu, dokončil svoju misiu

NETKY.SK • 3 August 2020, 23:07 • 2 min
Tím, ktorý v Číne prešetroval pôvod pandémie koronavírusu, dokončil svoju misiu

ŽENEVA - Tím zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorý prešetroval pôvod pandémie nového koronavírusu, dokončili svoju misiu v Číne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom generálny tajomník WHO s tým, že organizácia odsúhlasila detaily vyslania väčšieho tímu, ktorý pôjde do zóny predpokladaného epicentra epidémie.

 

Tedros Adhanom Ghebreyesus uviedol, že do mesta Wu-chan, kde sa predpokladá, že pandémia vlani vypukla, pôjde "medzinárodný tím", pričom WHO už s Čínou vypracovala "zadávacie podmienky".

 


Šéf WHO pre núdzové situácie Mike Ryan upozornil na "medzery" v epidemiologických podmienkach a avizoval posúdenie vhodných štúdií a dát, ktoré treba zhromaždiť.

 

"Skutočným trikom je ísť do ľudských klastrov, ktoré sa vyskytli ako prvé, a potom sa systematicky prepracovať smerom späť a hľadať prvý signál prekročenia bariéry medzi zvieratami a ľuďmi," uviedol Ryan.

 

"Akonáhle pochopíte, kde nastalo porušenie bariéry, potom sa systematicky presuniete do štúdií na strane zvierat," dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies