Tím IAM Cycling hľadá sponzorov, možný je aj koniec

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 13:04 • 2 min
Tím IAM Cycling hľadá sponzorov, možný je aj koniec

MILÁNO - Švajčiarsky tím s najvyššou licenciou WorldTour IAM Cycling možno po sezóne odíde zo sveta cyklistiky.

slovakia

left justify in out

Zoskupenie hľadá sponzorov pre zvýšenie rozpočtu, v strede mája bude podľa majiteľa a manažéra Michela Thétaza situácia jasnejšia. Šesťdesiatpäťročný podnikateľ založil IAM Cycling v roku 2013 a o dva roky neskôr už bol držiteľom licencie WorldTour. Momentálne má k dispozícii 13 miliónov dolárov, ale požiadavky na fungovanie na najvyššej úrovni sú väčšie.

 

"Stále hovorím jazdcom a zamestnancom, že rozhodnutie padne v polovici mája. Do úvahy budem brať všetko. Teoreticky môžeme zastaviť chod tímu, ale tiež pokračovať ďalších 20 rokov. Musíme byť realisti," povedal Thétaz pre VeloNews.


Rodák zo švajčiarskeho Orsieres začal sponzorovať tím cez svoju spoločnosť Independent Asset Management (IAM). V roku 2013 štartoval s rozpočtom 7,5 milióna dolárov na druhej najvyššej úrovni. "Musíme pokračovať v progrese a raste. Chcem nájsť ďalšieho sponzora a získať kredibilitu. Veľké tímy majú rozpočet okolo 22 miliónov dolárov, my sme v rebríčku WorldTour na 12. mieste, ale ak by sme mali k dispozícii prostriedky, mohli by sme byť konkurenciou najlepším," vysvetlil Thétaz.


Medzi najlepších súčasných cyklistov IAM Cycling patria Heinrich Haussler, Jérome Coppel, Mathias Frank, Marcel Wyss či Oliver Zaugg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies