Tim Howard sa druhýkrát stal najlepším americkým futbalistom roka

NETKY.SK • 21 November 2014, 15:06 • 2 min
Tim Howard sa druhýkrát stal najlepším americkým futbalistom roka

WASHINGTON - Brankár Tim Howard sa stal druhýkrát v kariére najlepším americkým futbalistom roka. Gólman anglického klubu FC Everton premiérovo dominoval v roku 2008.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný rodák z New Jersey zažiaril najmä na letných majstrovstvách sveta v Brazílii, kde excelentnými výkonmi pomohol Američanom k postupu do vyraďovacej fázy turnaja. Howard si v osemfinálovom dueli proti Belgicku pripísal rekord v počte zlikvidovaných striel súpera na svetovom šampionáte. V Salvadore dlho odolával tlaku belgickej ofenzívy, ale napokon v predĺžení dvakrát kapituloval. Útechou po prehre 1:2 mu bolo vyhlásenie za Hráča zápasu, ako aj prekonanie historického maxima. Howard sa prezentoval 16 zákrokmi. Americký gólman svojho času nepustil do bránky Evertonu Slováka Jána Muchu a stálicou medzi troma žrďami "karameliek" je aj v súčasnosti. Tento rok odchytal všetkých 30 ligových stretnutí spomenutého liverpoolskeho klubu. V drese USA absolvoval v roku 2014 osem súbojov. 

 

V národnej ankete skončili za Howardom jeho reprezentační spoluhráči Kyle Beckerman, Alejandro Bedoya, Clint Dempsey, Fabian Johnson a Jermaine Jones. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies