Tím HC Lev tvoria naďalej v prísnom utajení, do Popradu zavítal Lintner

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 12:11 • 2 min
Tím HC Lev tvoria naďalej v prísnom utajení, do Popradu zavítal Lintner

Tím HC Lev tvoria naďalej v prísnom utajení, do Popradu zavítal Lintner

slovakia

left justify in out

img

Aj keď ešte nie je nič isté a kauzu pravdepodobnej účasti HC Lev v Kontinentálnej hokejovej lige definitívne rozriešia až o tri týždne, pôvodne hradeckokrálovská organizácia zapustila v Poprade korene. V utorok na tamojší zimný štadión prišiel aj kapitán slovenskej reprezentácie na uplynulých MS. Richard Lintner s jeho typickým širokým úsmevom utrúsil, že si prišiel pod Tatry zahrať golf...      
      Na oficiálne informácie i na rozhovory s protagonistami stále prakticky fiktívneho klubu je po odložení verdiktu Výkonného výboru SZĽH uvalené embargo. Reportéra TASR ani ostatné mediálne štáby nevpustili do haly, kde sa mal dopoludnia konať tréning. SBS-kári pritom dôrazne upozornili "prehrešok" niektorých médií, ktoré sa najmä v pondelok, teda deň pred oficiálne plánovaným brífingom, pokúsili o "špionáž" a priniesli určité informácie i "pirátske" fotoreportáže zo zákulisia tvorby tímu.
      Podľa toho, ako v okolí popradskej haly pribúdajú nové a známe hokejové tváre, to vyzerá na vážne utajovanú vážnu vec. Tím pre náročnú sezónu skladajú z dostupných voľných hráčov a tak je otázna "chémia" kolektívu, ktorý by mal konkurovať v prestížnej lige (najmä) ruským gigantom. Ale v žiadnom prípade nejde iba o skladačku, realizačný tím si hráčov bude postupne vyberať a je možné, že do kádra sa všetci adepti nedostanú. Momentálny prípravný základ a nádejné jadro tímu tvoria ostrieľaní domáci borci. Obranca Radoslav Suchý je strieborný medailista z MS, s viacerými rokmi stabilného fungovania v NHL. V profilige veľa prebrázdil útočník Róbert Petrovický, ktorého zdobí aj zlato z MS a viacero kapitánskych akcií na čele s olympijskou. Jiří Bicek je víťaz Stanleyho pohára, reprezentoval na MS, Michal Hudec tiež a v extralige patril k hrdinom triumfálnej éry Slovana, čosi obdobné zažíval uplynulé dve sezóny Rudolf Huna v Košiciach. Spoľahlivým a ceneným extraligovým "inventárom" bol dlhé roky Samir Saliji.
      V Poprade je aj niekoľko českých hokejistov, ktorí sú momentálne oficiálne bez klubovej príslušnosti. Podľa niektorých českých a slovenských médií je najväčším menom Jaroslav Bednář, ktorý v Poprade trénuje s tímom pod vedením trénera Miloslava Hořavu. V predchádzajúcich dňoch odzneli aj mená českých hráčov ako Petr Vampola, Pavel Brendl, Radek Duda, či Milan Kraft.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies