Tím Gorila vedie od 1. decembra vyšetrovateľ Kyselica

NETKY.SK • 12 December 2016, 13:52 • 2 min
Tím Gorila vedie od 1. decembra vyšetrovateľ Kyselica

BRATISLAVA - Od prvého decembra pôsobí ako vedúci tímu určeného na vyšetrovanie kauzy Gorila vyšetrovateľ Lukáš Kyselica.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovali z Oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie prezidenta Policajného zboru, v ozbrojených zboroch pôsobí 20 rokov a v tíme Gorila, ktorý vznikol 9. januára 2012, je od 26. januára toho roku. "Veci, ktoré v tíme Gorila riešil doterajší vedúci, sa do konca roka neuzavrú. V jednej veci meritórne rozhodol, a to vznesením obvinenia voči dvom osobám pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku," uvádza sa v stanovisku Prezídia Policajného zboru s tým, že vzhľadom na stav trestnej veci v prípravnom konaní sa ďalšie informácie k predmetnej veci nebudú zverejňovať, nakoľko by mohlo dôjsť k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania. "V druhej trestnej veci si vyhradil právo na informovanie dozorujúci prokurátor," dodalo prezídium.

 

Bývalý šéf policajného tímu zriadeného na vyšetrovanie kauzy Gorila Marek Gajdoš odchádza do civilu, pričom v tejto súvislosti sa spomínali aj spory ohľadom vedenia vyšetrovania s inými zainteresovanými osobami. Najčastejšie sa v tejto súvislosti v médiách spomínal dozorujúci prokurátor prípadu, ktorým je špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Tím na vyšetrenie kauzy Gorila založili v januári 2012.

 

Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, pričom jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník SIS Peter H.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies