Tim Farriss po úraze už možno nebude môcť hrať na gitare

NETKY.SK • 5 Február 2015, 13:13 • 2 min
Tim Farriss po úraze už možno nebude môcť hrať na gitare

AUSTRÁLIA - Hudobník Tim Farriss, ktorý dlhé roky pôsobil v dnes už nefungujúcej kapele INXS, už možno po nedávnom úraze nebude môcť hrať na gitare.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatsedemročnému rodákovi z austrálskeho Perthu totiž 24. januára na jeho lodi pri manipulácii s navijakom odtrhlo prstenník na ľavej ruke. Muzikant už síce podstúpil dve operácie, počas ktorých sa lekárom podarilo prst prišiť na pôvodné miesto, aj napriek tomu však bude mať trvalé následky.

 

„Bolo to strašné. Neviem, či dokážem hrať tak ako doteraz,“ vyjadril sa Farriss v e-maile, ktorý po nehode poslal bratom Andrewovi a Jonovi a ďalším bývalým spoluhráčom z kapely INXS Garrymu Garymu Beersovi a Kirkovi Pengillymu. „Som ohromený láskou a prianiami, ktoré dostávam. Ďakujem vám všetkým. Cítim vašu lásku a naozaj mi pomáha preniesť sa cez túto nočnú moru,“ odkázal Farriss prostredníctvom sociálnej siete Facebook priaznivcom. 

 

„Tima už prepustili z nemocnice a je doma so svojou rodinou. Dostáva najlepšiu možnú starostlivosť, dúfame preto, že sa mu prst podarí rozhýbať,“ povedal pre austrálsky denník The Daily Telegraph manažér INXS Chris Murphy. 

 

Kapela INXS vznikla v roku 1977. Okrem už spomínaných Farrissovcov, Beersa a Pengillyho v nej pôsobil aj Michael Hutchence, ktorý sa novembri 1997 obesil v hotelovej izbe v Sydney. Medzi najväčšie hity INXS patria skladby ako Original Sin, Need You Tonight, What You Need, Suicide Blonde, Mystify, Devil Inside, Disappear, Beautiful Girl či Never Tear Us Apart, pričom na celom svete predali približne 30 miliónov albumov. Skupina ukončila činnosť v roku 2012. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies