Tím Európy s druhou prehrou: Nestačili na mladíkov Severnej Ameriky

NETKY.SK • 12 September 2016, 10:06 • 2 min
Tím Európy s druhou prehrou: Nestačili na mladíkov Severnej Ameriky

MONTREAL - Hokejisti Tímu Európa prehrali v noci na pondelok v kanadskom Montreale aj druhý prípravný zápas pred Svetovým pohárom, keď opäť nestačili na Tím Severná Amerika do 23 rokov a podľahli mu 4:7.

slovakia

left justify in out

Výber Európy nezvládol úvodnú tretinu, ktorú prehral vysoko 1:5. V druhej odštartoval stíhaciu jazdu za vyrovnaním dvojgólový slovenský krídelník Marián Gáborík. V bránke tímu zo starého kontinentu sa od 11. minúty a stavu 1:4 predstavil Jaroslav Halák, ktorý zlikvidoval 22 z 24 striel súpera a mal 91,7% úspešnosť zákrokov.

 

Výber Európy odohrá tretí prípravný duel v noci na štvrtok vo Washingtone proti Švédsku. Severoameričania si zahrajú o pár hodín skôr s Českom.

 

Tím Severná Amerika - Tím Európa 7:4 (5:1, 0:2, 2:1)

Góly: 6. Ekblad (Matthews, Saad), 7. Larkin (Trocheck, Murray), 8. Ekblad (MacKinnon), 11. Rielly (Drouin), 16. Gaudreau (Scheifele), 52. Gaudreau (MacKinnon, Parayko), 60. Larkin (Eichel, Parayko) - 9. Bellamare (Vanek), 25. GÁBORÍK (Josi, Bellamare), 40. GÁBORÍK (Nielsen, Zuccarello), 49. Nielsen (Josi, Zuccarello). Rozhodovali: Sutherland, O'Rourke - Amell, Heyer, vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 17.243 divákov.

Tím Severná Amerika: Gibson - Ekblad, Rielly, Gostisbehere, Parayko, Jones, R. Murray - Eichel, McDavid, Gaudreau - MacKinnon, Nugent-Hopkins, Drouin - Saad, Matthews, Larkin - Trocheck, Couturier, Scheifele

Tím Európa: Greiss (11. HALÁK) - Seidenberg, Josi, SEKERA, CHÁRA, Streit, Sbisa - Zuccarello, Kopitar, TATAR - Boedker, Nielsen, HOSSA - Niederreiter, Draisaitl, GÁBORÍK - Hansen, Bellemare, Vanek

 

 

Výber mladíkov zo Severnej Ameriky hral v úvodnej tretine agresívne a vo veľmi vysokom tempe, na ktoré ich súperi nedokázali reagovať a aj preto prehrávali vo ôsmej minúte už 0:3. O dva góly sa postaral obranca Ekblad, ďalší pridal Larkin. Tréner európskeho výberu si vypýtal oddychový čas a po ňom dokázali jeho zverenci znížiť na 1:3. Vanek nahodil puk pred bránku a Bellemare ho pretlačil za Gibsona. Obrat však nenastal a tím Severnej Ameriky naďalej dominoval. V 11. minúte inkasoval Greiss nešťastný gól, keď sa puk za jeho chrbát odrazil od spoluhráča Streita (0:4). To bolo veľa už aj naňho a tak prepustil miesto Jaroslavovi Halákovi. Slovenský brankár zaknihoval zopár dobrých zákrokov, no ani jemu nevydržalo čisté konto dlho. V 15. minúte ho prekonal Gaudreau, ktorý nahodil puk spoza bránky a ten sa od samotného Haláka odrazil do siete. Tím Európy nastúpil do druhej časti s poriadne premiešanou zostavou. Do prvého útoku sa ku Kopitarovi a Tatarovi posunul Hossa, Gáborík hral so Zuccarellom a Nielsenom. Zmeny pomohli, európsky výber vyrovnal hru, dokázal eliminovať tlak súpera a sám sa dostával do šancí. V 25. minúte znížil na 2:5 Gáborík, ktorý využil, že brankár Gibson stratil hokejku. Európania sa ubránili dvom presilovkám súpera a v samom závere tretiny opäť udreli. Po peknej kombinácii sa presadil opäť Gáborík - 3:5. V 49. minúte bol rozdiel už len jednogólový, ďalšiu peknú kombináciu druhého útoku zakončil do siete Nielsen. Dráma sa však nekonala. V 52. minúte pridal šiesty gól po peknej samostatnej akcii Gaudreau. Európania vyskúšali v závere hru bez brankára, no svoje šance nepremenili a 14 sekúnd pred koncom tak stanovil konečné skóre duelu Larkin - 7:4.

 

hlasy po zápase:

Todd McLellan, tréner Tímu Severnej Ameriky: "V úvodnej tretine sme boli rýchli a tvorili sme hru. No potom sa zápas vyrovnal. Celý večer bol o pekných ofenzívnych akciách, hráči akoby zabudli na obranu. Títo mladí chalani sa chcú baviť a hrať takto. No keď dostaneme štyri góly za večer, nebudeme úspešní."

 

Auston Matthews, útočník Tímu Severnej Ameriky: "Bolo nás plné klzisko, neustále sme sa tlačili do ofenzívy. Ak budeme hrať takýmto spôsobom, bude ťažké nás zdolať. Mali sme ich na lopatkách."

 

Connor McDavid, útočník a kapitán Tímu Severnej Ameriky: "Po prvej tretine sme viedli 5:1, no oni majú dobrý tím a v takýchto zápasoch sa dokážu dotiahnuť späť. My sme im to nakoniec nedovolili. Samozrejme, chceli sme vyhrať, ale nie 7:4, skôr 5:1 alebo 6:1, takže nemôžeme byť úplne spokojní. No máme dve víťazstvá z dvoch zápasov a to je podstatné."

 

Ralph Kruger, tréner Tímu Európy: "Po krutej prvej tretine som mal konečne pocit, že sa tím dáva dokopy. Mal som dobrý pocit z rozhovorov na striedačke a toho, ako pracovali jednotlivé lajny po tom, čo sme ich premiešali. Myslím si, že tam bolo zopár dobrých vecí, na ktorých môžeme stavať ďalej."

 

Jaroslav HALÁK, brankár Tímu Európy: "Mali sme pomalý štart a to nás stálo celý zápas. Urobili sme to pre nich príliš jednoduché. Vedeli sme, že musíme hrať lepšie a v druhej sme to otočili."

 

Mark Streit, obranca Tímu Európy: "Mali sme celkom dobrý štart, no zrazu sme vysoko prehrávali. Myslím si, že v ďalších 40 minútach sme sa o dosť zlepšili, boli sme pokojnejší a naša hra mala lepšiu štruktúru. To si musíme zobrať do ďalšieho zápasu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona