Tim Curry sa predstaví v remakeu The Rocky Horror Picture Show

NETKY.SK • 16 Január 2016, 16:41 • 2 min
Tim Curry sa predstaví v remakeu The Rocky Horror Picture Show

LONDÝN - Anglický herec Tim Curry si zahrá v remakeu komediálneho muzikálu The Rocky Horror Picture Show (1975).

slovakia

left justify in out

Pôvodný predstaviteľ bizarného transvestitu Frank-N-Furtera sa v televíznom projekte predstaví ako rozprávač príbehu - kriminológ. Informáciu potvrdili zástupcovia televíznej spoločnosti FOX na mediálnom turné americkej Asociácie televíznych kritikov (Television Critics Association). Okrem Curryho sa v remakeu predstavia Laverne Cox ako Frank-N-Furter, Victoria Justice, ktorá si zahrá Janet, a Ryan McCartan, ktorého diváci uvidia v úlohe Brada. Herecké obsadenie dopĺňajú Reeve Carney (Riff-Raff), Staz Nair (Rocky Horror) a Adam Lambert (Eddie).


Réžiu a choreografiu snímky má na starosti Kenny Ortega, ktorý vystupuje aj ako jeden z výkonných producentov projektu televízie Fox. Na produkcii sa podieľajú aj Gail Berman a Lou Adler, ktorý bol výkonným producentom filmu z roku 1975. Dvojhodinová snímka by sa mala dostať na televízne obrazovky na jeseň. Tvorcovia filmu vraj neplánujú zmeniť hudbu ani texty kultového diela, chcú však priniesť viaceré vizuálne novinky.


The Rocky Horror Picture Show nakrútil Jim Sharman na motívy úspešného muzikálu The Rocky Horror Show Richarda O'Briena. Príbeh titulu sleduje Janet a Brada (vo filmovej adaptácii ich stvárnili Susan Sarandon a Barry Bostwick, pozn. SITA), ktorí musia prečkať búrku v dome bizarného transvestitu Frank-N-Furtera. Šialený vedec im predstaví svoj nový výtvor, dokonalého muža menom Rocky Horror. Titul je poctou sci-fi a béčkovým hororom a muzikál i filmová adaptácia sa stali kultom. Vo filme si okrem spomínaného Tima Curryho, Sarandon a Bostwicka zahrali Meat Loaf, Richard O'Brien, Patricia Quinn či Christopher Biggins.


Tim Curry sa preslávil spomínaným muzikálom The Rocky Horror Picture Show, ktorý sa po úspechoch na divadelných doskách dočkal filmového spracovania v roku 1975. Neskôr sa napríklad objavil v snímkach Annie (1982), Na stope (1985), Legenda (1985), Honba na ponorku (1990), Sám doma 2: Stratený v New Yorku (1992), Traja mušketieri (1993), Bláznivé manévre (1997), Bavme sa o sexe( 2004) či Kliatba Mesačného údolia (2008).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies