Tim Cook: Apple v Číne naďalej prudko expanduje

NETKY.SK • 24 August 2015, 19:11 • 2 min
Tim Cook: Apple v Číne naďalej prudko expanduje

NEW YORK - Šéf Apple Tim Cook má opačný názor ako investori, ktorí sa obávajú vývoja v Číne.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to, že jeho koncern v krajine naďalej expanduje.

 

Cook v emaile, ktorý napísal televízii CNBC, uviedol, že Apple zaznamenal na čínskom trhu v júli a auguste prudký rast. Počas uplynulých týždňov sa počet aktivácií iPhonov zrýchlil, darí sa aj predaju cez App Store.

 

Cookove vyhlásenia stoja v priamom kontraste s aktuálnym prepadom búrz na celom svete, ktorého dôvodom sú obavy z prudšieho ochladenia čínskej ekonomiky, čo by pribrzdilo aj globálne hospodárstvo. Navyše, poradenská firma Gartner prednedávnom uviedla, že predaj smartfónov v Číne, ktorá je najväčším trhom pre značky inteligentných telefónov, ako sú Apple a Samsung, na jar prvýkrát klesol. Cook však tvrdí, že čínsky trh ponúka z dlhodobého hľadiska veľké šance, keďže stredná trieda v krajine sa stále zväčšuje.

 

Akcia Apple sa dnes dočasne prepadla až o 13 % na tohtoročné minimum 92 USD (80,02 eura). Potom však zmazala časť strát.

(1 EUR = 1,1497 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona