Tím Bora môže byť pre Sagana pozitívna zmena, myslí si König

NETKY.SK • 28 November 2016, 15:33 • 2 min
Tím Bora môže byť pre Sagana pozitívna zmena, myslí si König

PRAHA - Pre Petra Sagana by mohol byť príchod do nemeckého tímu Bora-Hansgrohe pozitívnou zmenou oproti Tinkoffu. Farby rusko-dánskeho tímu hájil v ostatných dvoch rokoch, počas ktorých získal dva tituly majstra sveta. V rozhovore pre český denník MF Dnes, resp. jeho internetový portál to uviedol Leopold König (29), ktorý bude v budúcej sezóne Saganovým spolujazdcom v Bora-Hansgrohe.

slovakia

left justify in out

"Neviem, ako môže Saganov príchod zmeniť Boru, to zatiaľ nevedia ani ľudia v tíme. Bude to pre nich niečo nové. Kvôli Petrovi vzali do tímu aj niekoľko jeho krajanov a členov podporného tímu, aby sa tam cítil aspoň trochu familiárne," povedal Leopold König. "Verím, že aj pre Sagana to bude pozitívna zmena, keď už nad ním nebude stáť rozšafný ruský oligarcha, ale precízne zmýšľajúci Nemec," doplnil König na otázku, týkajúcu sa Petra Sagana.


Nemecké družstvo Bora-Hansgrohe a König, ktorý v ostatných dvoch rokoch bol súčasťou tímu Sky, sa dohodli na trojročnej zmluve do konca roka 2019. Nemeckí vlastníci tímu už oznámili, že s Čechom rátajú ako lídrom pre celkové poradie na Tour de France. König bol v rokoch 2011 - 2014 súčasťou tímu NetApp, ktorý bol predchodcom Bory. V práve skončenej sezóne 2016 malo družstvo názov Bora-Argon 18 a prokontinentálnu licenciu. V tej ďalšej už s veľkou finančnou injekciou a jazdcami ako Peter Sagan či Rafal Majka v zostave budú mať Nemci status tímu WorldTour a vysoké ambície v šprintoch, klasikách či celkovom poradí Grand Tour. To posledné by malo byť doménou Königa, hoci v tíme bude aj skvelý poľský vrchár Rafal Majka.


"V tíme zostalo rovnaké vedenie ako kedysi, keď som tam pôsobil. Dôverujú mi, aj keď na papieri má lepšie výsledky Majka. Na vstupnom kempe v Nemecku sme vychádzali spolu úplne normálne. S Majkom sme si blízki jazykom aj geograficky. Je zábava mať v tíme toľko Poliakov a Slovákov," uzavrel König pre idnes.cz.


Nemecké vedenie tímu sa už neraz verejne vyjadrilo aj k ambíciám pre sezónu 2017. Nie sú nízke. "Chceme vyhrať jeden z piatich monumentov a byť do piateho miesta v celkovom poradí na dvoch z trojice pretekov Grand Tour. K tomu treba prirátať zelený dres z Tour de France a konečný výsledok do šiesteho miesta v sezónnom hodnotení WorldTour," uviedol ešte v októbri športový riaditeľ Enrico Poitschke v tlačovej správe Bora-Hansgrohe. Nie je tajomstvom, že o splnenie väčšiny z týchto cieľov sa má postarať Peter Sagan.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona