Tillerson s Lavrov v Etiópii nenašli spoločnú reč, ani ju nehľadali

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 12:15 • 2 min
Tillerson s Lavrov v Etiópii nenašli spoločnú reč, ani ju nehľadali

ADDIS ABEBA - Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson a jeho ruský náprotivok Sergej Lavrov podnikli tento týždeň oficiálne návštevy v etiópskej metropole Addis Abeba, ale nezdá sa, že sa stretli, komentovala vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rusko uviedlo, že Tillerson aj Lavrov boli ubytovaní v luxusnom hoteli Sheraton Addis. Tillerson sa vo štvrtok stretol s odchádzajúcim premiérom krajiny i s predsedom Komisie Africkej únie.

 

Nebolo však celom jasné, ako sa návštevy šéfov americkej a ruskej diplomacie v Addis Abebe vzájomne prekrývali, konštatuje AP. Tillerson pricestoval v stredu popoludní - a Lavrov odcestoval niekedy v stredu a v noci pricestoval do Harare, hlavného mesta Zimbabwe.

 

img

 

Moskva tvrdí, že Washington oficiálne požiadala o stretnutie, ale odpoveď nedostala. "Bola by to skvelá príležitosť, aby sa nie prostredníctvom tlače, ale priamo prediskutovalo množstvo otázok regionálnej a globálnej agendy," napísala vtedy ruská ambasáda vo Washingtone na Facebooku.

 

Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí USA Heather Nauertová však tento týždeň uviedla, že Spojené štáty nijakú žiadosť o stretnutie ruskej vlády s Tillersonom nedostali.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies