Tillerson: Na kroky Ruska odpovieme do 1. septembra

NETKY.SK • 7 August 2017, 11:44 • 2 min
Tillerson: Na kroky Ruska odpovieme do 1. septembra

MANILA - Na najnovšie kroky Moskvy, ktorá nariadila Spojeným štátom znížiť počet pracovníkov ich diplomatickej misie v Rusku, odpovie Washington do 1. septembra. V Manile to v nedeľu vyhlásil americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson.

slovakia

left justify in out

Ako povedal novinárom, svojmu ruskému rezortnému kolegovi Sergejovi Lavrovovi oznámil, že Spojené štáty sa ešte nerozhodli, ako presne budú reagovať.

 

Lavrova sa zatiaľ údajne len spýtal "zopár doplňujúcich otázok".

Rusko minulý týždeň vyzvalo Spojené štáty, aby znížili počet diplomatických zamestnancov pôsobiacich v Rusku o 755 osôb. Reagovalo tak na nové protiruské sankcie zo strany Washingtonu.

 

Spojené štáty si môžu podľa nariadenia ruského prezidenta Vladimira Putina ponechať v Rusku len 455 diplomatických pracovníkov.

 

Agentúra Associated Press (AP) upozorňuje, že tieto počty nesedia, keďže Spojené štáty majú už teraz v Rusku menej ako 755 diplomatických pracovníkov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies