Tillerson: Asad môže v budúcnosti čeliť obvineniam z vojnových zločinov

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 15:25 • 2 min
Tillerson: Asad môže v budúcnosti čeliť obvineniam z vojnových zločinov

MOSKVA - Sýrsky prezident Bašár Asad môže v budúcnosti čeliť obvineniam z vojnových zločinov. Uviedol to v stredu americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson na spoločnej tlačovej konferencii so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom po rokovaniach v Moskve, informovala dnes agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tillerson ďalej zdôraznil, že takýto krok je zatiaľ iba hudbou budúcnosti, avšak administratíva prezidenta USA Donalda Trumpa sa o to aktívne usiluje. Jeho komentár prichádza v čase oslabených bilaterálnych vzťahov medzi Moskvou a Washingtonom, ako to označujú obaja títo vrcholní diplomati.

 

Rusko totiž neprijalo tvrdenie Spojených štátov o tom, že Asadove vládne sily stoja za údajným chemickým útokom, ktorý sa stal minulý týždeň v sýrskej provincii Idlib.

 

Lavrov vyhlásil, že Moskva disponuje dôkazmi o tom, že sýrski povstalci získali vlastné chemické zbrane, a vyzval na nezávislé vyšetrenie tohto incidentu, pri ktorom zahynuli desiatky civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies