Tigrie mláďa v bratislavskej zoo dostalo meno Salim

NETKY.SK • 25 Apríl 2015, 16:43 • 2 min
Tigrie mláďa v bratislavskej zoo dostalo meno Salim

BRATISLAVA - Mláďa bieleho tigra, ktoré sa vo februári narodilo v Zoologickej záhrade v Bratislave, dostalo meno Salim. Dnes ho pokrstil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

slovakia

left justify in out

"Prajem ti veľa zdravia, peknú tigricu a veľa tigríčat, takých, ako si ty," zaželal mláďaťu primátor, ktorý sa tak stal už trojnásobným krstným otcom. "No tigra som krstil po prvý raz," spresnil.

 

Salim sa v bratislavskej zoo narodil 7. februára, jeho otcom je 13-ročný samec Achilles a matkou 10-ročná samica Shilang. Salim má deväť súrodencov.

 

Mláďa museli chovatelia po pôrode umelo kŕmiť, prvý týždeň dokonca strávilo v inkubátore. Chovatelia Salima kŕmili umelou výživou zloženou z konského krvného séra, nesladeného Tatra mlieka, vitamínov, minerálov a vajíčok. Od 35. dňa života už samček prijímal mäsitú potravu. Dnes dostáva 400-500 g kuracieho alebo hovädzieho mäsa a vypije 800 ml mlieka. Meria 84 cm a váži takmer osem a pol kilogramu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies