Tiger Woods triafal za 3 milióny dolárov z Európy do Ázie

NETKY.SK • 6 November 2013, 17:16 • 2 min
Tiger Woods triafal za 3 milióny dolárov z Európy do Ázie

ISTANBUL - Americký golfista Tiger Woods odpaľoval loptičky z Európy do Ázie. Stalo sa tak na Bosporskom moste v tureckom Istanbule, keď mieril z európskej časti tohto mesta do ázijskej. Išlo o reklamnú akciu, za ktorú svetová jednotka údajne zinkasovala 3 milióny dolárov. To je údajne obvyklá suma, ktorú "berie" pri ceste mimo Ameriky. Informuje o tom web iSport.cz.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný Woods (nar. 30. 12. 1975) si po druhý raz v kariére "odskočil" do Turecka, kde sa vo štvrtok začne výborne obsadený i dotovaný turnaj. "Dostať šancu byť prvým golfistom, ktorý odpáli loptičky z jedného kontinentu na druhý, je výnimočné," neskrýval radosť Tiger Woods.

Rodák z mesta Cypress v Kalifornii necestuje často na "starý kontinent", ale keď sa tak rozhodne, stojí to za to. V Istanbule kvôli nemu polícia na 30 minút uzavrela počas dopravnej špičky jednu polovicu Bosporského mosta, spájajúceho Európu s Áziou. Vo videu nie je presne vidieť, či všetky jeho loptičky skončili na ceste, alebo niektoré pohltila voda. Woods hral z malého pódia, na ktorom mal povrch simulujúci odpalisko. V protismere v tom čase bola riadna premávka. Vzhľadom na to, že cez most denne prejde až 180 000 áut, z Woodsa "šaleli" nielen jeho fanúšikovia, ale aj tí, ktorí sa počas šou nedostali na cestu a uviazli v kolóne.

V Turecku jednoducho podriadili hlavnej hviezde takmer všetko. "Vychádzame z toho, ktorý týždeň Tiger môže hrať u nás. V štartovom poli je ďalších 77 golfistov, ich mená však tureckí fanúšikovia nepoznajú, ale Woodsovo áno. Máme tu svetovú jednotku. To je interesantná skutočnosť aj pre hráčov European Tour, pre ktorých sa ponúka príležitosť vyhrať turnaj s Tigerom medzi účastníkmi," uviedol promotér akcie Chubby Chander.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona