Tiger Woods je späť! Nezastavila ho ani štvrtá operácia chrbta a osobné problémy

NETKY.SK • 27 November 2017, 12:09 • 2 min
Tiger Woods je späť! Nezastavila ho ani štvrtá operácia chrbta a osobné problémy

NASSAU - Americký golfista Tiger Woods sa po štvrtej operácii chrbta vracia do súťažného diania, keď sa prihlásil na turnaj Hero World Challenge, ktorý sa začne 30. novembra v Albany na Bahamách. Je to už desiatykrát, čo sa golfová superhviezda vráti na golfové ihriská po desiatich či viac týždňoch absencie.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťjedenročný golfista a 14-násobný víťaz turnajov kategórie Major v januári 2017 odstúpil z turnaja Dubai Desert Classic po kŕčoch v oblasti chrbta. Jeho najdlhší herný výpadok v kariére trval 15 mesiacov po dvoch operáciách chrbta - comeback sa konal v roku 2016.

Policajní dôstojníci v meste Jupiter na Floride 29. mája v skorých ranných hodinách prebudili Woodsa za volantom odstaveného vozidla, mal spomalený a zmätený verbálny prejav a nevedel, kde sa nachádza. Nasledovalo jeho zatknutie.

 

Test na alkohol vyšiel s negatívnym výsledkom a slávny športovec uviedol, že jeho stav vyplynul z negatívnej reakcie na lieky, ktoré užíva. Polícia pri vyšetrovaní zostavila zoznam štyroch liekov vrátane vicodinu a xanaxu, ktoré Woods bral proti bolestiam, keďže sa zotavoval zo štvrtej operácie chrbta od roku 2014. Pri mnohých analgetikách sa zvyčajne uvádzajú varovania o možnom riziku nepriaznivých účinkov na šoférovanie.

V júli bol hospitalizovaný na neštátnej klinike, kde absolvoval vyšetrenia a konzultácie v súvislosti s liekmi, ktoré užíva. "Vyhľadal som profesionálnu pomoc pri zaobchádzaní s liekmi," skonštatoval Woods a dodal: "Predtým som sa snažil vyriešiť bolesti chrbta a poruchy spánku sám. Bola to chyba." K vine sa pred súdom priznal. Odvykací program, pravidelné testy na prítomnosť drog v organizme, pokuta a workshop so svedectvami obetí nezodpovedných vodičov - taký bol trest pre niekdajšiu svetovú golfovú jednotku za májovú jazdu pod vplyvom návykových látok. Už má za sebou 50 hodín verejnoprospešných prác.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies