Tiffiney (13) trpí veľmi zvláštnou chorobou: Je alergická na školu!

NETKY.SK • 16 Október 2015, 19:00 • 2 min
Tiffiney (13)  trpí veľmi zvláštnou chorobou: Je alergická na školu!

BRATISLAVA - Alergia na školu? To nemusí byť len metafora. Tiffiney Blakely (13) má však skutočnú alergiu na školu a má ju aj potvrdenú od lekára.

slovakia

left justify in out

Po tejto chorobe by túžil asi každý školák, ale pravda je úplne iná. Vôbec to nie je výhra! Vydesená tínedžerka je tak alergická na školu, že by mohla aj zomrieť ak by ostala na výučovaní.  Tiffiney pochádza z prístavného mesta Grimsby, ktoré leží na severovýchode Anglicka.


Školáčka mala už aj v minulosti zdravotné komplikácie vždy, keď prišla na vyučovanie. Jej zdravotný stav sa zhoršil až natoľko, že Tiffiney skončila v nemocnici s anafylaktickým šokom, čo je závažná alergická reakcia, ktorá môže dokonca spôsobiť i smrť.


"Mali sme práve matematiku, keď som zrazu začala pociťovať závraty a všetko ma začalo svrbieť," spomína školáčka. Potom jej vraj začalo byť horúco a navyše jej začal opúchať krk. "Mala som obrovský strach, myslela som si, že zomriem," hovorí Tiffiney.

 

img


Pri pravidelnej prehliadke u jej lekára jej oznámili, že má alergiu na arašidy. To či jej alergia na arašidy a školu majú niečo spoločné, experti nedokážu vysvetliť. 

 

Matka dievčaťa má v tom však jasno: "Rozhodne problém jej alergie musí byť v škole. Anafylaktický šok je život ohrozujúci a ľudia nevedia aké je to vážne ochorenie. Máte len niekoľko sekúnd aby ste zachránili život."


Je potrebné zistiť, čo to "niečo" je. Testovať sa preto začnú špeciálne farbivá, ktoré môžu byť obsiahnuté v koberci. Možno toto pátranie takkonečne pomôže Tiffiney. Takéto pátranie bude síce obtiažne, ale je potrebné pokračovať, až kým sa nenájde vinník. Zatiaľ má dievča do školy vstup zakázaný.

 

Doktor Richard Vautrey povedal: "Kľúčom k úspechu je zistiť presne to, čomu bola vystavená."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies