Tieto potraviny vám pomôžu zahnať jesennú depresiu

NETKY.SK • 2 Október 2016, 14:01 • 2 min
Tieto potraviny vám pomôžu zahnať jesennú depresiu

BRATISLAVA - Máte zlú náladu a nič nepomáha k jej zlepšeniu? Nemusí sa nutne vždy jednať o depresiu, možno máte len zlý deň. Či už ide o zlý deň, alebo depresiu, vytiahnu vás z toho zaručene tieto 4 zázračné a pritom veľmi obyčajné potraviny.

slovakia

left justify in out

Špenát

Táto obľúbená surovina obsahuje horčík, po ktorom zmizne únava aj zlá nálada. Ide o zeleninu, ktorá obsahuje niekoľko druhov vitamínov, ktoré sa podieľajú na lepšej nálade. Ďalším skvelým plusom je, že sa po ňom chudne, a to je tiež dôvod k úsmevu, nemyslíte?

 

Avokádo

Avokádo je nielen zdravé, navyše obsahuje omega-3 mastné kyseliny, kyselinu olejovú a mnoho ďalších vitamínov a minerálov. Práve kyselina olejová podporuje tvorbu hormónu šťastia.

 

Vlašské orechy

Orechy sú skvelým pomocníkom na podporu mozgovej činnosti, navyše orechy pôsobia aj výborne na nervy. Toto tvrdenie je už dávno vedecky preverené. Žiadnou novinkou tiež nie je, že orechy pracujú na rovnakom princípe ako antidepresíva.

 

Banány

Stačí jeden banán denne a je po zlej nálade. Vedci potvrdili, že banány majú vplyv na našu nervovú sústavu.
 

 

 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies