Tieto potraviny spomína už Biblia: Zázračné účinky majú aj dnes

NETKY.SK • 4 Október 2018, 17:15 • 2 min
Tieto potraviny spomína už Biblia: Zázračné účinky majú aj dnes

O týchto potravinách by sa dalo povedať, že sú posvätné. Nielenže zmienky o ich účinkoch nájdete už v Biblii, ale tiež platí, že majú blahodarný vplyv na naše zdravie aj dnes. Ktoré to sú?

slovakia

left justify in out

Mince, šperky, keramika, ale aj nástenné maľby v Izraeli zobrazujú tieto konkrétne potraviny. Už v dávnych dobách, kedy vznikala kniha kníh, boli považované za prospešné pre náš organizmus.

 

Jednalo sa o základné potraviny, ktoré boli v Izraeli dostupné. A v židovskej kultúre zohrali veľkú úlohu práve vďaka referencii v Biblii. Dnes je vedecky dokázané, že týchto sedem druhov potravín nespája len Svätá zem, ale najmä aj ich priaznivé pôsobenie na zdravie. Poskytujú totiž všetky živiny, ktoré pre zdravý život potrebujeme.

 

Vedci zistili, že konzumácia extra panenského olivového oleja pomáha predchádzať obezite, srdcovým chorobám, cukrovke, rôznym druhom rakoviny, mŕtvici, osteoporóze, Alzheimerovej chorobe a ďalším.

 

V zdravotnom centre v izraelskej Haife vedci zistili, že tie tehotné ženy, ktoré pili šťavu z granátového jablka, priaznivo ovplyvnili mozog vyvíjajúceho sa dieťaťa. Riaditeľ tohto centra profesor Ron Bellosesky poznamenal: "Štúdie ukázali, že granátové jablká sú bohaté na polyfenoly (typ zlúčenín, ktoré neutralizujú škodlivé voľné radikály) a majú silné antioxidačné a protizápalové účinky. Môžu pomôcť ochrániť aj pred kardiovaskulárnymi chorobami."

 

Pšenica, jačmeň, hrozno, figy a datle. Všetky tieto potraviny tiež obsahujú množstvo vitamínov, minerálov a živín. Ich široká škála liečivých vlastností je skvelá pre zrýchlenie metabolizmu, ako prevencia proti rakovine, žlčovým kameňom, astmy, vysokému krvnému tlaku, cukrovke a vysokému cholesterolu. Jednoducho zaraďte tieto potraviny do svojho jedálnička a budete razom zdravší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies