Tieto FOTO vám prevrátia žalúdok: Žena si oholila ohambie, takmer ju to stálo život

NETKY.SK • 27 Apríl 2017, 15:02 • 2 min
Tieto FOTO vám prevrátia žalúdok: Žena si oholila ohambie, takmer ju to stálo život

SHEFFIELD - Dana Sedgewick (44) pri dodržiavaní bežnej hygieny takmer prišla o život. Matka troch detí sa oholila v oblasti bikín, pričom použila úplne nový holiaci strojček. Napriek tomu chytila nebezpečnú infekciu, pre ktorú jej hrozilo, že príde o obe nohy alebo dokonca o život.

slovakia

left justify in out

Baktéria, ktorá je život zmenila na horor sa volá nekrotizujúca fasciitída, ktorá rozožiera kožu a podkožné tkanivo. Dana musela podstúpiť 21 operácií a lekári jej tvrdili, že sa už možno nikdy nepostaví na nohy.  Podporila ju ale milujúca rodina a Dana sa pomaly začala uzdravovať.

 

img

 

"Rovnako ako iné ženy, aj ja som chcela mať upravenú oblasť bikín. Takže som sa oholila novým holiacim strojčekom. Už počas víkendu som sa necítila dobre a všimla som si malý pupienok na mojich slabinách, ktorý stále krvácal. Myslela som si, že je to obyčajná vyrážka z holenia. Netušila som, že by ma to mohlo stáť život," citoval jej slová The Sun.

 

img

 

 

Všetko sa začalo v máji 2012. Danine zdravie išlo rýchlo dolu vodou. Dva dni po holení začala mať závraty a pociťovala nevoľnosť. Išla k svojmu všeobecnému lekárovi, ktorý jej dal antibiotiká. Neskôr sa jej na nohe objavila krvavá červená vyrážka. Krátko na to skolabovala a skončila v nemocnici. Vtedy sa už mala na celých nohách zčernalé hnilé mäso.

 

Na chirurgii o záchranu Daniných nôh bojovali celých desať dní, pričom museli prerezať okolo sedem centimetrov kože, aby odstránili infikovanú kožu, ktorú potom nahradili kožou z chrbta. 

 

img

Zdroj foto: Hotspot Media

 

Dana, ktorá pracovala ako šéfkuchárka, dostala sepsu, čo je otrava krvi s možnými smrteľnými následkami. Podľa lekárov mala len 30 percentnú šancu na prežitie. Zlyhali jej obličky a srdce sa jej zastavilo až štyrikrát. Aby zvýšili jej šance na prežitie, uviedli ju do kómy. Kým sa uzdravila, trvalo to dlhé štyri roky. 

 

Nekrotizujúca fasciitída je síce zriedkavá, ale vážna bakteriálna infekcia, ktorá postihuje tkanivo pod kožou, okolité svaly a orgány. Prezývajú ju aj mäsitá choroba. Baktérie mäso nepožierajú ale uvoľňujú toxíny, ktoré poškodzujú okolité tkanivo. Choroba môže prepuknúť aj po malom zranení a šíri sa veľmi rýchlo. Liečba býva náročná a pacientovi ide o život. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies